KulturaZadar

Dvije Zadranke sudionice festivala Off Europe

Petra_n_1442830425Na festivalu Off Europe: next stop Hrvatska, koji se održava od 18. do 26. rujna u Leipzigu i Dresdenu u Njemačkoj, sudjeluju dviju Zadranke. Uz suvremeni hrvatski film, predstavnici hrvatske plesne scene predstavit će svoje radove vezane uz suvremeni plesni i kazališni izričaj.

Montažstroj će izvesti svoju uspješnicu A gdje je revolucija, stoko?, Sonja Pregrad i Willy Prager predstavljaju se sa Sequel for the future /a dance in 2043/ a dance in 2044, Silvija Marcig i Darko Japelj izvode Ovo (ni)je moja šuma, a Marijana Krajač dovodi višestruko nagrađivanu Koreografsku fantaziju br. 1.

Zadarske plesne umjetnice Petra Hrašćanec i Lada Petrovski Ternovšek predstavit će se s dva sola. Petra Hrašćanec će, na festivalu u Njemačkoj, po šezdeseti put otplesati “Love will tear us apart” što je najizvođenija predstava suvremenog plesa u Hrvatskoj. Ovo duhovito scensko djelo puno izvođačkog naboja rad je Saše Božića i izvođačice Petre Hrašćanec, a bavi se odnosom plesa i moderne pop glazbe kroz ispovjednu autobiografsku formu. Predstava je prvi dio Trilogije, a nastala je u produkciji umjetničke organizacije de facto iza Zagreba.

Druga Zadranka Lada Petrovski Ternovšek izvest će plesni solo NÓTT nastao ove godine u produkciji Plesnog teatra Ljubljana. To je mističan prikaz atmosfere ljetnih večeri na različitim mapiranim prostorima boravka autorice. Kroz sintezu začudnog i realnog poimanja svijeta provlače se autobiografske reference koje daju pečat estetici ove zanimljive predstave.

Obje predstave imali smo prilike vidjeti na festivalu suvremenog plesa Monoplay prijašnjih godina, gdje su popraćene s dobrom reakcijom publike i kritike.





Related Articles

Back to top button