“DUKIĆ SE MORAO POJAVITI NA PRIJEMU” Dok se Branko Dukić odmarao na otoku, Stipu Žunića primili zamjenici gradonačelnika

1
I dok su Zadrani u ogromnom broju dočekali bronačnog Stipu, kako doznajemo, gradonačelnik Zadra, Branko Dukić za to vrijeme boravio je s obitelji na otoku Ugljanu, pa su u gradskoj vijećnici Ante Babić i Jagoda Surać sa suradnicima organizirali svečani prijem za našeg Stipu. Od izvora iz gradske uprave doznajemo da je Dukić obaviješten o dolasku i primanju Žunića u prostorije Grada Zadra, ali je ipak odlučio ostatak dana provesti odmarajući se. Zašto se Dukić odlučio ostati na otoku, a ne doći na organizirani svečani doček, nije nam poznato. 
 
– Mislim da se Branko trebao pojaviti na svečanom prijemu, a izgovor da je bio na godišnjem odmoru ili bilo kakav drugi izgovor u ovakvom trenutku zapravo nije dobar izgovor. Mogao se odmarati neki drugi dan. Nažalost, koliko znam, on je kontaktiran i sam je sam odlučio da se neće pojaviti na dočeku i organizacija je ‘pala’ na gradske službe i njegove zamjenike. Ipak, koliko god to ofucano zvučalo, ovo je bio veliki dan za zadarski sport – govori nam izvor iz Grada Zadra koji je želio ostati anoniman
 
U Maloj vijećnici Grada Zadra upiličeno je primanje za Stipu Žinića, osvajača bronačnog odličja u bacanju kule na otvorenom Svjetskom atletskom prvenstvu održanom u Londonu.

U ime gradonačelnika, Žunića su primili zamjenici Ante Babić i Jagoda Surać sa suradnicima.

– Dragi Stipe, iznimna mi je čast da te mogu primiti i pozdraviti i čestitati ti na tvom iznimnom sportskom uspjehu. Cijeli sam život pratio sport i dan danas ga pratim i kao što si ti zamišljao ovakav doček tako sam i ja zamišljao, s obzirom da se bavim ovim poslom, da ću možda i ja imati priliku nekoga tako dočekati. S druge strane da nisam sad u ulozi zamjenika gradonačelnika, bio bi sigurno na Narodnom trgu jer cijenim sport i uspjehe naših sportaša, istaknuo je ovom progodom zamjenik gradonačelnika Ante Babić. Zamjenik Babić ispričao je gradonačelnika Branka Dukića što nije mogao nazočiti večerašnjem primanju ali je najavio da će sljedećih dana biti prilike da ga pozdravi i sam gradonačelnik.

– Budući da je ovo tvoj dan i da smo svi mi ovdje radi tebe, neću dužiti već ti još jednom čestitati i zahvaliti u ime gradonačelnika, gradske uprave i svih građana grada Zadra na tvom iznimnom uspjehu. Uvijek će ostati zapisano da si prvi Hrvat i Zadranin koji je osvojio medalju na Svjteskom prvenstvu u atletici, naglasio je Babić dodajući da se za neke medalje koje nisu zlatne kaže da imaju zlatni sjaj.

– To je možda floskula ali u tvom slučaju ova medalja sigurno ima zlatni sjaj. Ponosi smo što si naš sugrađanin, čestitamo ti od svega srca i svako dobro u daljnjoj karijeri, zaključio je zamjenik Babić.

Stipe Žunić zahvalio je na srdačnoj dobrodošlici i iskrenoj radosti svojih sugrađana te pozitivoj atmosferi koju su mu priredili na dočeku na Narodnom trgu.

– To se ne događa često. Ova medalja veliki je doprinos hrvatskoj atletici budući da je prva seniorska muša medalja na otvorenom Svjetskom prvenstvu u atletici u kojoj je konkurencija abnormalna. Mogu samo reći da osjećam ponos, sreću i zahvalnost, rekao je Žunić izrazivši nadu da će grad Zadar, koji ima toliko pozitivne atmosfere i talentiranih i vrijednih sportaša, omogućiti bacalište na kojem će, kad dođe iz Splita u Zadar, moći trenirati i uživati

Zamjenik Babić potvrdio je da će radovi na novom bacalištu u ŠRC „Višnjik“ započeti kroz desetak dana i da će bacalište biti napravljeno po svim suvremenim standardima.

– Teretana i bacalište su uvjeti koje trebam da bih mogao reći u Zadru sam kopletan i uživam i stoga mi je drago čuti da se na tome radi, zaključio je Stipe Žunić.

Komentari

komentari

Podijeli objavu

1 komentar

  1. Anonimni izvor iz gradske uprave Zastavnik koji i dalje muti vodu po gradu jer nije niti dogradonačelnik a presjednik je HDZ.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here