ZadarZadne-Izdvojeno

Državna revizija preduhitrila lagalizaciju dodatnih radova od 1.5 milijun kuna

VID_2084_1381140281Iako je u nalazu Državne revizije za 2012. godinu utvrđeno kako je Grad Zadar bez javne nabave platio 1.5 milijuna kuna za dodatne radove na Trgu Petra Zoranića, tek u rujnu ove godine Odjel za graditeljstvo je planirao iznos od 1.3 milijuna kuna za te radove u izmjenama plana javne nabave.

Državna revizija ih je preduhitrila, proizlazi iz svega što nam je pokušao objasniti dojučerašnji pročelnik Matko Segarić.

Jer, oni su imali u planu provesti pregovarački postupak bez prethodne objave, ali su revizori prije ušli u gradsku upravu, kazao nam je Segarić. Za izvođenje radova na Trgu Petra Zoranića i Poljani Šime Budinića godine potpisan je ugovor na iznos od 8.7 milijuna kuna, nakon natječaja završenog u studenom 2010. godine kojeg je dobila tvrtka Duca. Tijekom protekle dvije godine došlo je je do izvanrednih, ali nužnih radova, koje nisu, ističe Segarić, bili protivni projektu zagrebačkih arhitekta Krebel-Kostrenčić.

Resorni pročelnik navodi kako su se ti radovi odnosili na stavljanje ograde umjesto stakla na trećem arheološkom otvoru (što je bila jedna od izmjena projekta u hodu), uređenje prostora oko platana, te instalacije koje su postavljene za budući muzejski centar dvije palače.

Međutim, još uvijek nije potpisan dodatak ugovora s Ducom i još nije isplaćen cjelokupni iznos od 1.5 milijuna kuna za dodatne radove, rekao nam je od jučer zamjenik pročelnika Matko Segarić.

To će se napraviti nakon tehničkog pregleda Poljane Budinića i Trga Zoranića do kojeg će doći kada se riješi klizavost stakla. Kada će do toga doći, to više nitko ne zna.

Iako se taj iznos od 1.5 milijun kuna, nakupio tijekom podužeg odvijanja radova, koji su bili ugovoreni na šest mjeseci, Gradonačelnik je trebao, a nije tražiti suglasnost Gradskog vijeća za sve proračunske iznose od milijun kuna pa naviše.





Related Articles

Back to top button