IzdvojenoZadar

Državi dužan milijune, ali je svejedno bez javog natječaja uhljebljen u Liburniju

Prema pisanju portala Megamedia.hr, Frane Mičić državi duguje 2,7 milijuna kuna i unatoč toj činjenici je zaposlen bez javnog natječaja u gradskoj tvrtki Liburnija. Kako piše Megamedia.hr, Mičić ima povlasticu da ga Liburnija zaposli bez natječaja pored mladih i stručnih kadrova koji su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Potvrdili kako javni natječaj nije raspisan

Da natječaj nije raspisan, potvrdila je Megamediji Marijana Bajlo, službenica za informiranje u Liburniji koja je, kako doznajemo, studirala pravo u Splitu i rado dijeli lekcije novinarima. Iako smo još 26.prosinca prošle godine poslali novinarski upit u skladu sa Zakonom o medijima, odgovor smo dobili tek 14 dana kasnije i to za ukupno tri jednostavne rečenice. Uvažavajući činjenicu da je unutar tih 14 dana bilo i nešto neradnih dana, opet ne možemo shvatiti zašto Marijani Bajlo kao službenici za informiranje koju nitko ništa godinama ne pita, nije mogla sastaviti tri rečenice u roku dva, tri dana, da ne kažemo odmah?! Kada smo ju na to upozorili, Marijana Bajlo našla se povrijeđenom te nam je odgovorila sljedeće: „Sa žaljenjem moramo konstatirati kako oni koji se pozivaju na Zakon o medijima i Zakon o pravu na pristup informacijama iste zakonske propise ne poznaju/ne čitaju/ne uočavaju!!!! Naime, člankom 6. stavkom 4. Zakona o medijima određen je primjeren rok u kojem će se  novinarima dati zatražene informacije, a člankom  20. stavkom 1. Zakona o pravu na pristup informacijama određen je rok od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na informaciju. Stoga, budući je ovom društvu dostavljen upit putem e-maila dana 26. prosinca 2017. godine, dakle u blagdansko vrijeme, smatramo kako su još uvijek u tijeku naprijed spomenuti rokovi. Ovo trgovačko društvo nije nikad nikome uskratilo odgovor na postavljeni upit“, zaključila je Marijana Bajlo te nam u nastavku dostavila i tražene odgovore koji dokazuju da Liburnija uhljebljuje, a ne bira mlade i sposobne kadrove.


Naime, svi novinari redakcije portala Megamedia od Metkovića preko Ploča, Vrgorca, Makarske pa sve do Sinja i konačno Zadra su jako dobro upoznati sa Zakonom o medijima, a sudska praksa predviđa rok od tri dana za odgovore na pitanja i to bi bio „primjeren rok“ na kojeg se poziva  Marijana Bajlo. Nadalje, mi se u konkretnom dopisu nismo pozvali na Zakon o pravu na pristup informacjama koji doista predviđa rok od 15 dana, a to nismo učinili jer bi takav zahtjev za informacijama bio nezakonit što, vjerujemo, Marijana Bajlo zna, piše Megamedia.hr

Argument da „ovo trgovačko društvo“, Liburnija nikad nikome nije uskratilo odgovor ne stoji jer pr. 2015. i 2016. Marijana Bajlo niti itko od njezinih kolega uključujući Edvina Šimunova kao direktora nije zaprimio ni jedan jedini upit niti od građana, niti od novinara!

Iz svega proizlazi da pravnica i službenica za informiranje, kada su u pitanju novinari, nema što raditi, ali vjerujemo da je plaća redovita.

Komentari

komentari

Pratite TVViet

Related Articles

Komentari

 1. Molim da pitate direktora Nasada gospodina Ugrinića ,kojeg je HDZ uhljeba bez natječaja i školske spreme zaposlio na mjesto šefa voznog parka u Nasadima? Na čiji osobni zahtjev je prekršio zakon i to napravio i što će po tom pitanju napraviti novi Gradonačelnik?

 2. zajam! zajam!! zajam!!!
  Tražite uglednu i akreditiranu privatnu tvrtku koja nudi kredite za životnu priliku. Nudimo sve vrste kredita na vrlo brz i jednostavan način, osobni zajmovi, auto krediti, hipotekarni krediti, studentski krediti, poslovni krediti, investicijski krediti, konsolidacija duga i još mnogo toga. Jeste li odbili banke i druge financijske institucije? Trebate li kredit za konsolidaciju ili hipoteku? Nemoj više izgledati kao da smo ovdje kako bismo sve svoje financijske probleme učinili stvarom iz prošlosti. Mi posuđujemo sredstva pojedincima i tvrtkama kojima je potrebna financijska pomoć po stopi od 2%. Nije potreban broj socijalnog osiguranja i nije potrebna provjera kredita, 100% zajamčeno. Želim koristiti ovaj medij kako bismo vas obavijestili da pružamo pouzdanu i pomoćnu pomoć i rado ćemo vam ponuditi zajam.
  Pošaljite nam e-mail na: (victoriaemmanuelloan@gmail.com) kako biste se prijavili za kredit

 3. Izlazite iz financijske krize .. dobili dobro, osigurani, zajmovi i povoljni krediti ovdje, u SAD-u .. dođite k nama da bismo došli k vama ..

  Naša ponuda iznosi samo 4% .00 za određeno razdoblje od 48 mjeseci.

  Naša ponuda vrijedi za sljedeće kategorije:

  * Osobni krediti:

  * Poslovni krediti:

  Moramo vam odgovoriti. Postoji kontakt putem kojeg možete doći do nas: maverickinvestment02@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close
Close