Državi dužan milijune, ali je svejedno bez javog natječaja uhljebljen u Liburniju

3
Edvin Šimunov


Prema pisanju portala Megamedia.hr, Frane Mičić državi duguje 2,7 milijuna kuna i unatoč toj činjenici je zaposlen bez javnog natječaja u gradskoj tvrtki Liburnija. Kako piše Megamedia.hr, Mičić ima povlasticu da ga Liburnija zaposli bez natječaja pored mladih i stručnih kadrova koji su u evidenciji Zavoda za zapošljavanje.

Potvrdili kako javni natječaj nije raspisan

Da natječaj nije raspisan, potvrdila je Megamediji Marijana Bajlo, službenica za informiranje u Liburniji koja je, kako doznajemo, studirala pravo u Splitu i rado dijeli lekcije novinarima. Iako smo još 26.prosinca prošle godine poslali novinarski upit u skladu sa Zakonom o medijima, odgovor smo dobili tek 14 dana kasnije i to za ukupno tri jednostavne rečenice. Uvažavajući činjenicu da je unutar tih 14 dana bilo i nešto neradnih dana, opet ne možemo shvatiti zašto Marijani Bajlo kao službenici za informiranje koju nitko ništa godinama ne pita, nije mogla sastaviti tri rečenice u roku dva, tri dana, da ne kažemo odmah?! Kada smo ju na to upozorili, Marijana Bajlo našla se povrijeđenom te nam je odgovorila sljedeće: „Sa žaljenjem moramo konstatirati kako oni koji se pozivaju na Zakon o medijima i Zakon o pravu na pristup informacijama iste zakonske propise ne poznaju/ne čitaju/ne uočavaju!!!! Naime, člankom 6. stavkom 4. Zakona o medijima određen je primjeren rok u kojem će se  novinarima dati zatražene informacije, a člankom  20. stavkom 1. Zakona o pravu na pristup informacijama određen je rok od 15 dana od dana podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na informaciju. Stoga, budući je ovom društvu dostavljen upit putem e-maila dana 26. prosinca 2017. godine, dakle u blagdansko vrijeme, smatramo kako su još uvijek u tijeku naprijed spomenuti rokovi. Ovo trgovačko društvo nije nikad nikome uskratilo odgovor na postavljeni upit“, zaključila je Marijana Bajlo te nam u nastavku dostavila i tražene odgovore koji dokazuju da Liburnija uhljebljuje, a ne bira mlade i sposobne kadrove.


Naime, svi novinari redakcije portala Megamedia od Metkovića preko Ploča, Vrgorca, Makarske pa sve do Sinja i konačno Zadra su jako dobro upoznati sa Zakonom o medijima, a sudska praksa predviđa rok od tri dana za odgovore na pitanja i to bi bio „primjeren rok“ na kojeg se poziva  Marijana Bajlo. Nadalje, mi se u konkretnom dopisu nismo pozvali na Zakon o pravu na pristup informacjama koji doista predviđa rok od 15 dana, a to nismo učinili jer bi takav zahtjev za informacijama bio nezakonit što, vjerujemo, Marijana Bajlo zna, piše Megamedia.hr

Argument da „ovo trgovačko društvo“, Liburnija nikad nikome nije uskratilo odgovor ne stoji jer pr. 2015. i 2016. Marijana Bajlo niti itko od njezinih kolega uključujući Edvina Šimunova kao direktora nije zaprimio ni jedan jedini upit niti od građana, niti od novinara!

Iz svega proizlazi da pravnica i službenica za informiranje, kada su u pitanju novinari, nema što raditi, ali vjerujemo da je plaća redovita.

Komentari

komentari

Podijeli objavu

3 Komentari

 1. Molim da pitate direktora Nasada gospodina Ugrinića ,kojeg je HDZ uhljeba bez natječaja i školske spreme zaposlio na mjesto šefa voznog parka u Nasadima? Na čiji osobni zahtjev je prekršio zakon i to napravio i što će po tom pitanju napraviti novi Gradonačelnik?

 2. Samo da znate,ovaj portal vodi osoba koja je visegodisnji psiholoski i fizicki obiteljski nasilnik,i inace poremecen od malena.Cak mu je i gradonacelnik to rekao,jer mu pozna obitelj odavno.Ima 34 godine a zivi u sobi od 10 kvadrata kod tate i mame,koju je zadnji put ocistio ’93.U djelovima sobe se nalaze ostatci hrane stari mjesecima,i ubrzo ce i gljive poceti tu nicati.
  Roditelji mu dopustaju da tu ostane,unatoc svakodnevnim vrjedjanjima i razbijanju namjestaja u psihoticnim ispadima,samo zato jer znaju da je bolestan a oni se osjecaju djelom krivim za njegovo stanje.Osoba je koja je u konstantnoj svadji sa svima oko sebe,od brata,oca,majke,strica pa nadalje.
  Nacin rada ovog portala se sastoji od medijskog reketarenja politicara i celnika gradskih firmi,koje prikupljenim informacijama ucjenjuje da placaju reklame njegovom portalu,u zamjenu za neobjavljivanje tih informacija.
  Trenutno barata snimkom gradonacelnika Dukica sa ljubavnicom i trazi osobu preko koje bi i njega reketario.
  Citanjem ovog portala omogucujete rad takve osobe,koja sramoti casnu novinarsku struku i prave istrazivacke novinare koji objavljuju afere hdz/sdp mafije odbijajuci mito,dok ovaj od toga zivi.
  Znaci,ako podrzavate pravo,posteno i nepotkupljivo novinarstvo PRESTANITE PRATITI OVAJ PORTAL.
  Sad mozete ocekivati poplavu komentara vlasnika portala sa raznih fb. profila kojih doticni ima na desetke.

 3. Koji je interes firmi kao Cistoca,Nasadi,Obale i lucice da daje po tisuce kn za reklamu na portalu koji izbaci JEDNU vjest u DESET dana?
  To vam se zove medijski reket,protiv hdz-a je srao,a sad uzima novac iz firmi gdje su njihivi ljudi na celu !
  Dno dna “novinarstva”, ljudskosti i morala na koji se vlasnik portala voli pozivati.
  Takav da je na nekoj poziciji moci Sanader bi bio goli kurac za njega,ovaj bi isisao lovu i od crnog vraga…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here