VijestiZadarZadne-Izdvojeno

Drago Tadić USKOK-ov pokajnik za aferu HAC

4542cf74424ef5107ef86cc85fe3b562_700x550USKOK navodno ima novog pokajnika. Osječki građevinar Drago Tadić, prema pisanju subotnjeg Jutarnjeg lista, istražiteljima je dao iskaz kojim tereti Zdravka Livakovića, Milivoja Mikulića i Josipa Sapunara za davanje mita od milijun kuna.

Tadić je navodno izjavio da je za odustajanje od natječaja za Kalmetinu, njegov Osijek Koteks nagrađen poslom od 12 milijuna kuna, a da radovi za taj posao nikada nisu izvedeni.

Tadiću je nakon devetomjesečnog suđenja u veljači ove godine izrečena nepravomoćna kazna od dvije godine zatvora zbog pokušaja podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda s namjerom da se izmjeni osuđujuća presuda Branimiru Glavašu. Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda zaključilo je da je Tadić u svom nedjelu iskazao jaku kriminalnu volju uperenu protiv vrha pravosudne vlasti.

Stanić se ne boji Kalmete

Nakon što se danima njegovo ime provlači kroz medije i na naslovnicama nekih novina, gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta, s novinarima je razgovarao o bivšem suradniku Zdravku Livakoviću, aferama u HAC-u, sindikalcu Mijatu Staniću i drugim temama.

Kaže kako mu je dojadilo da ga Stanić već tjednima i mjesecima blati po novinama bez ijednoga argumenta te da će svoje tvrdnje morati potkrijepiti na sudu.





Related Articles

Back to top button