Zadar

Donatora manje, a korisnika socijalne samoposluge više

???????????????????????????????Prošlog četvrtka bilo je 126 korisnika socijalne samoposluge. – Počeli smo s 50 tjedno, kazao nam je Igor Blaslov, voditelj i idejni začetnik zadarske samoposluge u samostanu sv. Frane u koju mjesečno dolazi skoro 500 siromašnih građana.

Kako je korisnika sve više osim četvrtkom, namirnice će se dijeliti i petkom. Na žalost, donatora je sve manje, što je bilo za očekivati nakon početnog entuzijazma nakon otvaranja socijalne samoposluge.

Bilo je to vrije darivanja, a onda su došli i uskrsni blagdani.
Danas je stigla velika donacija koju je poslao trgovac Bakmaz.
Jučer je stigla donacija za sad nepoznatog darivatelja. I to vrlo kvalitetnih namirnica za domaćinstva, domaćih proizvođača.
– Primio je svećenik, a nas nije zvao, ali ćemo otkriti tko nam je poslao donaciju, rekao nam je Blaslov, kojeg smo zatekli s Nediljkom Miškovićem, zvanim Gringo, koji je ostao jedan od najvjernijih volontera u socijalnoj samoposluzi.
Već u petak će, prema riječima Blaslova, police biti prazne, kada nam dođu korisnici. Koliko je do sada kroz socijalnu samoposlugu prošlo hrane i ostalih kućnih potrepštine uskoro će se objelodaniti na konferenciji za novinare jer se posluje transparentno. Pojedinačni donatori se žele ili ne žele otkrivati, ali jedan od stalnih i većih je vlasnik poznatog zadarskog restorana, koji je do sad donirao hrane u vrijednosti od 30-tak tisuća kuna.





Related Articles

Back to top button