ZadarZadne-Izdvojeno

Dom za starije kod Sfinge zaposlit će glasnogovornike uz 70-godišnjeg ravnatelja

Foto: 057
Foto: 057

Upravno vijeće Doma za starije i nemoćne osobe kod Sfinge, još je u listopadu usvojilo izmjene Statuta te županijske ustanove, kojeg će pročelnik za zdravstvo Andrija Marcelić tek šest mjeseci kasnije proslijedio županijskoj skupštini!?
Marcelić je danas najavio izmjene u dokumentu koji propisuje rad te ustanove koja će zaposliti i glasnogovornika. Dom za starije i nemoćne osobe ubuduće će imati osobu koja će se brinuti za informiranje prema javnosti, ali i predstojnike dvije podružnice Doma u Salima i Preku.
Usklađenjem sa zakonom Upravno vijeće, na čijem je čelu Marjan Vrkić, imat će tri člana koja će odrediti osnivač ustanove. Isto Upravno vijeće, odredbom Statuta mora razriješiti ravnatelja i prije isteka mandata kada zato postoje zakonski uvjeti. Međutim, oni to nisu napravili, kada je Grgo Šoša, dugogodišnji ravnatelj napunio 65 godina i trebao otići u mirovinu. On je u veljači 2010. navršio 65 godina, a nešto poslije mu je započeo novi mandat. Kako se lani poništio natječaj, jer navodno nitko nije bio dobar da naslijedi Šošu, on je od strane Upravnog vijeća imenovan za vršitelja dužnosti. I nedavno je najavio u Zadarskom listu, da će se možda i on javiti na natječaj za ravnatelja, jer je u 70. godini itekako vitalan da vodi dom u kojem su njegovi vršnjaci.
Izmjenama Statuta, određene su struke koje dolaze u obzir na natječaju za ravnatelja koji bi se trebao raspisati, kada to odluči Upravno vijeće. Godina dana, do kada Šoša može biti v.d. prema Statutu, ističe u srpnju ove godine.





Related Articles

Back to top button