ZadarZadne-Izdvojeno

Dječji vrtić Lastavica iz Preka ugostio Loptice iz Zadra

vrtDa u dječjem svijetu nema granica, ni prostornih ni duhovnih, pokazali su mališani Dječjeg vrtića Lastavica iz Preka na otoku Ugljanu i Sportskog dječjeg vrtića Loptica iz Zadra.

Vrata prijateljstva koja su odškrinuta u veljači, kada su Lastavice posjetile Lopticu, u ponedjeljak su se širom otvorila u Preku u dvosatnom druženju i igri.

-Presretni smo što smo mogli ugostiti 35 djevojčica i dječaka iz Zadra iz Sportskog vrtića Loptica i dokazati da prostorna udaljenost uistinu ne poznaje granice.

Naša djeca na otoku, iako nam je kopno blizu, ipak su pomalo izolirana i premalo se druže s drugom djecom. Znam da treba naučiti slova, ali socijalne vještine, druženje, suosjećanje, prijateljstvo, to se uči sada, u najranijoj dobi. I zato smo danas tu, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Lastavica Jadranka Selak, čiju je ideju da se mali Boduli i Zadrani bolje upoznaju i druže objeručke prihvatila Ana Miočić, ravnateljica zadarskoga sportskog vrtića. Naglasila je da su oduševljeni što je ideja o prijateljstvu došla s otoka.

Energija koju su mali Boduli donijeli u naš vrtić i ovaj šušur koji smo mi napravili u Preku upravo je ono što nam svima nedostaje u oživljavanju i njegovanju veza između kopna i otoka.

Naši su mališani zapamtili prijatelje koje su upoznali u veljači pa je novi susret bio i dirljiv i uzbudljiv jer je uključivao putovanje brodom i odlazak u nepoznato, dodala je Miočić.





Related Articles

Back to top button