ZadarZadne-Izdvojeno

Direktor Vodovoda Tomislav Matek o ekološkoj katastrofi svog sanitarnog čvora: “Sa ZDNews.hr-om komuniciram samo pisanim putem”

Tomislav Matek (Foto: Zadarski list)
Tomislav Matek (Foto: Zadarski list)

Nakon što je ZDNews.hr jučer objavio ekskluzivne fotografije ekološke katastrofe, odnosno derutnog (i vjerojatno opasnog po zdravlje svih djelatnika Vodovoda) sanitarnog čvora u vlasništvu tvrtke Vodovod Zadar, tijekom jutra kontaktirali smo direktora Tomislava Mateka za komentar.

Umjesto komentara, dobili smo odgovor kako će s portalom ZDNews.hr komunicirati jedino službenim putem, odnosno putem e-maila.

– Nemam što komentirati. Neću s vama razgovarati preko telefona jer sam na sastanku. Sve što imate pošaljite e-mailom i dobit ćete odgovor u zakonskom roku – kazao je vidno nervozni Matek novinaru ZDNews.hr-a, dodavši “objavili ste to što ste objavili i što da vam ja sad kažem na to”.

Možda bi bilo dobro da nam kažete kada mislite riješiti ovu ekološku katastrofu u svojim prostorijama, upitali smo ga. Međutim, Matek ostaje pri svome i napominje kako s nama neće komunicirati putem telefona, već isključivo putem e-maila.

– Ma dajte, molim vas, ako imate kakvih dodatnih pitanja obratite nam se e-mailom i dobit ćete sve odgovore – za kraj će Matek.

Kako doznajemo od djelatnika Vodovoda, u tijeku je interna provjera tko je redakciji portala ZDNews.hr poslao kompromitirajuće fotografije, pa se tako Matek još jednom bavi nepotrebnim poslom. Naime, umjesto da radi na sanaciji sanitarnog čvora koji ugrožava zdravlje svima koji ga koriste, direktor se pretvorio u istražitelja koji u konačnici – neće doznati tko nam je poslao fotografije.

– U tijeku je interna istraga, koliko znam, o tome tko je poslao fotografije. Pozitivna stvar je ta što će se u sanaciju sanitarnog čvora krenuti uskoro, kako imam čuti – kazao je djelatnik Vodovoda ZDNews.hr-u za kraj.

Dodajmo ovome i podatak kako je Matek održao sastanak sa tridesetak svojih djelatnika oko 14 sati te je naglasio “kako ga ne zanimaju medijske objave o zahodima i sličnim stvarima”, međutim, da ga je itekako briga, dokazuje i činjenica kako se u realizaciju sanacije sanitarnog čvora kreće uskoro.

Redakcija portala ZDNews.hr u međuvremenu će provjeriti koliko je novaca do sad Vodovod potrošio za održavanje sanitarnog čvora koji – godinama nije bio održavan.

Neljudski uvjeti u kojima djelatnici Vodovoda moraju obavljati nuždu:

6 2 3 1 8 9 4 5





Related Articles

Back to top button