ZadarZadne-Izdvojeno

Dinosaur Grgurović: “Nemoralno je da je plaća savjetnice veća od plaće direktorice”

Dražen GrgurovićNasljedniku ili nasljednici Katice Pupić Bakrač ne čelnom mjestu Zračne luke Zadar po svemu sudeći bit će teško ponoviti poslovne rezultate koje ona navodi kao argumente svoje uspješnosti. Kako saznajemo Europska komisija planira zabraniti javne subvencije za regionalne i lokalne zrače luke.

‘Vjerujem kako će se Ryanair izvući iz ove situacije. Priča o ovoj nakani kruži već neko vrijeme i za cilj ima spriječiti monopol na tržištu uz podršku države, odnosno državnih subvencija. Međutim Ryanair funkcionira na bazi marketinga, a ne izravnog subvencioniranja. Vrlo su jaki, njihov je marketing jači od marketinga naše države’, kazuje nam Dražen Grgurović, negdašnji dogradonačelnik Zadra i jedan od glavnih lobista Ryanairova dolaska u Zadru.

‘Ryanair je Zadru donio puno toga. Tristo milijuna ljudi klikne njihovu stranicu na kojoj se nalazi i reklama našeg grada, plakati Zadra istaknuti su po svjetskim metropolama, Zadar se pojavljuje u svakom broju njihovog magazina, a godišnje jedan broj bude posvećen upravo Zadru. Taj je magazin na dohvat ruke milijunima putnika. Sezona započinje ranije i završava kasnije, druge aviokompanije se pojavljuju u Zadru zahvaljujući Ryanairu jer je poznato da je područje ‘koje oni označe’ investicijski poželjno i isplativo…’,nabrajao je Grgurović.

Osvrnuo se i na aktualno stanje vezano uz Zračnu luku Zadar i smjenu Ktice Pupić Bakrač.

‘Nemoralno je da je do isplate bonusa uopće došlo i to u trenutku kada Grad Zadar otkida zadnju kunu od usta kako bi subvencionirao letove. Nemoralno je i da netko tko ima plus u blagajni ne ponudi sudjelovanje u tom subvencioniranju. Isto tako je nemoralno da savjetnica može imati veću plaću od nove direktorice’, kazao je Grgurović koji se prisjetio kako je Zračna luka Zadar bila pred gašenjem te da ju je spasio državni novac.

‘Odluka Vlade o gašenju luke već je bila spremna. Država je uskočila sa, ako se ne varam, 180 milijuna kuna s kojima je luka obnovljena. Potom je krenula priča s Ryanairom. Prvi novac, milijun i 100 tisuća kuna, uplatio je Grad čime je potaknuo ostale. Nakon snažnog lobiranja turističkih djelatnika predvođenih direktorima gradske i županijske turističke zajednice Zvonom Šupom i Ivom Dunatovom izborena je državna subvencija od 50 posto. Tada su se uključili Zadarska županija, turističke zajednice i neki privatnici i počeli su pristizati dobri rezultati’, kazao je Grgurović.





Related Articles

Back to top button