ZADAR SportZadne-Izdvojeno

Dinamo prekinuo neugodan niz u Zadru

Čudna i ne baš uobičajena utakmica Dinama u Zadru, Dosad su se Modri u Zadru gotovo uvijek mučili, teško dolazili do bodova, međutim u petom kolu MAXtv Prve lige relativno rutinski su iskontrolirali situaciju na terenu, a domaćin je uistinu opasan bio samo nekih petnaestak minuta u drugom dijelu…

Strahovanja Modrih uoči gostovanja u Zadru nisu se posve obistinila. Nisu to bili neki veliki strahovi od protivnika koliko od neugodnog gostovanja s kojeg su se rijetko vraćali s olako osvojenim bodovima.

Zadrani su se od početka susreta postavili s previše respekta, zatvorili su prilaze golu Gluića i nisu baš previše pomišljali na izlete oprema naprijed. S druge strane Dinamo je pokušavao otvoriti koridor kroz zadarsku obranu, tu i tamo je uspio i u nekoliko navrata u prvih 45 minuta je opasno zaprijetio zadarskom vrataru.

U prvih pola sata Modri su propustili nekoliko zanimljivih prilika. Prvo je vrlo loše reagirao Rukavina koji je bio sam pred Gluićem, a zatim je u dva navrata blizu pogotku bio Duje Čop.

Upravo Čop je uspio probiti zadarsku obranu i dovesti Dinamo u vodstvo. Igrala se 28. minuta kada je dobru asistenciju Sammira Čop vrlo lijepim udarcem pretvorio u pogodak.

Nedugo nakon što je doveo Dinamo u vodstvo, Čop je imao još jednu dobru priliku, ovaj put mu je loptu servirao Ademi, ali mladi napadač nije imao dovoljno preciznosti u svom udarcu.

U samoj završnici prvog dijela Čačićeva momčad ostaje s igračem manje, Ivan Peko je po drugi puta neoprezno startao i zaradio je drugi žuti karton u ionako svojoj skromnoj utakmici.

Iako su Modri ostali s igračem manje, u prvih desetak minuta drugog poluvremena to se nije osjetilo na terenu. I dalje su kontrolirali igru, a onda su se domaćini počeli buditi.

U 57. minuti Zadar je bio jako blizu pogotku. Mršić je pucao, loptu je glavom skrenuo Jolić, ali se vratnica ispriječila izjednačujućem pogotku. To je dodatno dalo krila Zadranima koji su prebacili težište igre na Dinamovu polovicu pa je tako ponovno prijetio Mršić, a zatim i Prahić.

Uspjeli su Dinamovi igrači odbiti te zadarske napade i u 70. minuti došli su u priliku povećati vodstvo, međutim u dvoboju Beqiraja i Jerbića Dinamov napadač pada, Bebek se ne odlučuje za kazneni udarac i na terenu se situacija zaoštrava.

Ne samo na terenu već i na tribinama otkud Dinamovi navijači počinju ubacivati baklje u teren te dolazi do 15-minutnog prekida.

Tek što se utakmica nastavila Dinamo je stigao do novog pogotka. Dobru akciju Pivarića i Pokrivača u pogodak je pretvorio Sammir i činilo se kako je tu priči kraj.

Međutim, uporni domaćin uspio je šest minuta prije kraja susreta smanjiti na 2:1 preko Ivančića nakon kornera, no do kraja više nisu stvorili konkretnu prijetnju prema vratima Kelave.

Čak štoviše, u samom finišu susreta Vida je srušen u domaćem kaznenom prostoru, sudac Bebek je dosudio kazneni udarac koji je Sammir pretvorio u konačnih 3:1.

Visoka pobjeda Dinama koji je tako dobio par dana mira uoči dvoboja s Mariborom.





Related Articles

Back to top button