ZADAR Sport

Debakl Zadra na Poljudu: Hajduk zabio šest golova

NK_ZADAR_NK_PLITVICE_13_1377757174Svega desetak minuta izdržao je Zadar na Poljudu gdje je od Hajduka izgubio sa 6:0.

Iako se Splićani nisu nešto posebno nametnuli u prvim minutama, poveli su već u 12. I to nakon nove velike neopreznosti zadarske obrane, slično kao u sudačkoj nadoknadi prošlog kola protiv Zagreba. Kouassi je prejednostavno s lijeve strane ušao u zadarski kazneni prostor, s nekoliko finti ispremiješao Jerbića i Sarića, a sudac Frković je vidio kontakt i dosudio najstrožu kaznu. Jedanaesterac je sigurno izveo Mijo Caktaš. Potkopao je loptu i prevario Matkovića za 1-0. Tri minute kasnije Zadrani su pokušali uzvratiti kombinacijom Sarić – Terkeš, nakon koje je potonji krenuo sam prema Kaliniću, no vratar Hajduka je bio za korak brži i izbio je loptu na rubu šesneasterca. Novu priliku za goste imao je Hrgović u 21. minuti iz slobodnog udarca s nešto više od 20 metara. Gađao je kroz živi zid donji desni kut, ali Kalinić je bio spreman.
Brza kapitulacija

Hajduk nije imao neku preveliku terensku dominaciju, ali je u 26. minuti, nakon nove zadarske neopreznosti, povećao prednost. Prvo je Sušić probio desni bok i dodao prizemno u srce šesnaesterca za Kouassija, koji nije dobro zahvatio loptu. Ona je opet došla do Sušića, koji sa pet-šest metara puca petom. Matković zaustavlja loptu, ali ne dovoljno dobro pa je natrčao Maglica i gotovo sa gol crte ju samo gurnuo u mrežu. Zadrani su tražili prekršaj na vrataru, ali uzalud. Gosti su više vremena provodili svađajući se sa sucima nego igrajući pa su uskoro kažnjeni novim golom. Prilikom kornera s lijeve strane, upravo zbog svađe sa dijeliteljem pravde, pala je koncentracija igrača u plavom. Caktaš je centrirao, Gotal glavom prebacio loptu na drugu stativu, gdje je sam bio Kouassi i samo ju gurnuo u mrežu – 3-0. Milinova se momčad potpuno pogubila, a Tudorova razigrala. Tako je svega minutu-dvije kasnije Matković izvrsnom reakcijom spasio svoje od četvrtog gola, a isto je u nastavku akcije napravio Ješe, koji je glavom očistio s crte. Nervoza u zadarskim redovima očitovala se i u sve većem broju prekršaja, a valja istaknuti i da je sudac Frković potpuno izgubio kriterij, kojega zapravo nije ni nametno od prve minute.
Nastavak potopa

Svima je na stadionu bilo jasno da je pitanje pobjednika riješeno i da je samo pitanje s koliko će se komada u mreži Zadrani vratiti kućama. A taj se broj vrlo brzo nastavio povećavati. Već u 51. Kouassi se našao sam pred Matkovićem i lagano poentirao za 4-0, a četiri minute kasnije je Vršajević ubacio s desna, da bi loptu na drugoj strani dočekao Gotal i pogodio za 5-0. U međuvremenu je Gotal mogao zabiti još jedan gol, ali je previše komplicirao, zaobišao Matkovića i pucao preko gola. Tudor je tako već početkom drugog poluvremena mogao poslati u igru novopridošle Mezgu i Milevskog da se malo razigraju. Milin je, pak, uveo Franu Čirjaka i Suraća umjesto Hrgovića i Terkeša, ali ništa se bitnije nije promijenilo. Jedino pozitivno je bilo što se igra na desetak minuta umrtvila pa je nakratko zaustavljen zadarski potop. No, nastavljen je u 72. minuti. Milevskji je izbacio Maglicu samoga prema golu, ovaj je zaobišao Matkovića i zakucao u mrežu – 6-0. Tri minute kasnije Weitzer je mogao do počasnog pogotka, ali mu je obranio Kalinić. Lopta se odbila do Lovre Čirjaka, koji trese mrežu, ali je prethodno igrao rukom pa je Zadar ostao na nuli. U 84. minuti mogao je pasti i sedmi zgoditak, ali je Maglica s nekoliko metara promašio nemoguće. Sve u svemu, Zadar je dobro i prošao.
HAJDUK – ZADAR 6:0

SPLIT – Stadion Poljud. Gledatelja: 12.000. Sudac: Željko Frković (Gospić) 5. Pomoćnici: Igor Krmar (Zagreb) i Dražen Fejer (Bjelovar). Strijelci: 1-0 Caktaš 12′ – 11 m, 2-0 Maglica 26′, 3-0 Kouassi 32′, 4-0 Kouassi 51′, 5-0 Gotal 55′, 6-0 Maglica 72. Žuti kartoni: Sarić 10′, Hrgović 17′, Ješe 19′, Surać 75′ (Zadar), Maloča 31′, Vlašić 86′ (Hajduk).

HAJDUK: Kalinić 6 – Vršajević 6,5, Maloča 6,5, Milović 6,5, Milić 6,5 – Sušić 6,5 (od 64. Vlašić 6), Anđelković 6 (od 54. Mezga 6), Caktaš 6,5, Kouassi 7,5 – Maglica 6,5, Gotal 7 (od 58. Milevskji 6,5). Trener: Igor Tudor.

ZADAR: Matković 5 – Šimurina 5, Ješe 5 (od 81. Viduka -), Ikić 5 – Sarić 5, Hrgović 5 (od 45. F. Čirjak 5), Jerbić 5, Weitzer 5, L. Čirjak 5 – Ivančić 5, Terkeš 5 (od 58. Surać 5). Trener: Ferdo Milin.

 





Related Articles

Back to top button