KulturaZADAR SportZadne-Izdvojeno

Darko Vrdoljak: Apeliram na postavljanju nove atletske staze na “Banini”

Untitled-2Atletska staza u Sportskom centru Višnjik tj. u nekadašnjoj vojarni “Banina” dotrajala je i trebalo bi ju zamijeniti.

– Osim što je oštećena od starosti, staza je i pretvrda, a svi koji se bave trčanjem znaju koliko je nazdravo i neugodno trčati po tvrdoj podlozi, pa je to identično kao na betonskoj ili asfaltiranoj stazi. Apeliram da se nađe načina da se postojeća podloga atletske staze zamijeni novom, iznio je na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća inicijativu u ime sportaša i rekreativaca Darko Vrdoljak (SDP).

Radovan Dunatov odgovorio je kako su u Gradu svjesni problema te su stazu već ove godine htjeli promijeniti no kako im to ne dozvoljavaju financijska sredstva. Cijena nove staze je oko dva milijuna kuna.

– Gledat ćemo u sljedećem proračunu naći načina da saniramo tu stazu i da omogućimo svima koji se služe tim terenom da imaju kvalitetne da uvjete rada, rekao je Radovan Dunatov, pročelnik za kulturu i sport.

Vijećnik Vrdoljak predložio je da se za stazu pokušaju pronaći sponzori, no pročelnik Dunatov rekao je kako do sada nije došlo do dogovora, te će se pokušati ponovno razgovarati s potencijalnim sponzorima.





Related Articles

Back to top button