Zadar

Daria Šimunov: Otkako nemam tumor, vidim da je život najljepši film

vijest-slikaVeć dugih devet godina Zadranka Darija Šimunov bori se za svoje zdravlje. Prije nepunih godinu dana otkrila je da uzrok njezinih problema nije multipla skleroza, već ugriz zaraženog krpelja. Nakon puno loših vijesti Darija je napokon dobila i dobru vijest.

Kako je dugo vremena prikovana uz krevet bila je na korak do dijalize a pojavio se i tumor u donjem dijelu kralješnice. Ovih dana u Darijinom se životu dogodio potpuni preokret.

Za 30 – godišnju Zadranku Dariju Šimunov napokon dobre vijesti.

To su vijesti da moji bubrezi rade i da tumora nema. – kaže sretna Darija.

Ova kontrola koja je bila sad u 9. mj. je bila da li će ići na dijalizu ili ne. Doktor je rekao ovo je nevjerojatno. Bubreg koji je jedva lučio počeo je radit, on se smanjio ali radi – priča njezina majka Tanja Jelušić.

Ne znam što reći ne mogu vjerovat da sam dobila drugu priliku – malobrojni je dobivaju – svjesna je Darija.

Darijina borba za život predugo je trajala. No jedino što je sad važno, tvrde i Darija i njezina majka, je da sve ide nabolje a Darija bi mogla ponovno i hodati.

Samo trebam puno puno vježbat – moj mozak je zaboravio hodat – objašnjava.

Sad treba ić u toplice ići će u Sloveniju u Centar gdje liječe autoimune bolesti iako ona nema multiplu ali službena dijagnoza je to i neće je nitko maknuti jer bi priznali da su pogriješili – kaže Darijina majka.

No njih dvije, kažu, neće se sad vraćati u prošlost već gledaju u budućnost koja se napokon čini svijetlom. I zahvalne su svima na potpori svih ovih godina.

Uvijek sam vjerovala da će se nešto dogoditi da će Darija biti dobro govori Tanja.

Volje ima, cilja ima. Želim živjet život. Udisat zrak. Više nikad ne želim pogledat ni jedan film jer je najljepši film koji se događa baš životkaže Darija.





Related Articles

Back to top button