ZadarZadne-Izdvojeno

Da nisam napravio karijeru, ne bih bio interesantan medijima

mladen grdovic 35 g karijereU čast 35 godina uspješne karijere, Mladen Grdović će 14. veljače održati veliki slavljenički koncert na Višnjiku. Na koncertu će mu se pridružiti Kićo Slabinac, Miroslav Škoro, Mate Bulić, Ivana Kovač, Davor Pekota, Zoran Jelenković te Ićo i klapa Bibinje, uz nekoliko gostiju iznenađenja.

Mladen naglašava kako koncert ne organizira da bi se dokazao, već da bi zahvalio svojoj vjernoj publici na potpori sve ove godine. Koncert će imati i humanitarnu notu s obzirom da će dio prihoda ići Dariji Šimunov, oboljeloj od multiple skleroze. Cijena karte je 50 kuna.

Karijera duga 35 godina, 35 uspješnih godina, vjerujem da ste ponosni.

– Naravno, ponosan sam, dug je put iza mene, puno rada i strpljenja. Davno je to bilo kada sam još kao dječak od 15 godina dobio svoju prvu gažu, i to ne bilo kakvu gažu, već tada najjaču gažu u Dalmaciji, u hotelskom kompleksu Crvena luka. Izvođač koji je dobio priliku tamo pjevati morao je znati sve pjesme Sanrema, morao je znati Presleya, morao je biti jako dobar. A ja sam bio toliko dobar da sam istisnuo tada mnogo poznatije pjevače koji su djelovali na potezu Zadar – Split. Sjećam se, jedne večeri se pojavio jedan čovjek i rekao mi “Mladene, sviđa mi se kako pjevaš, volio bih da dođeš u Zagreb i da snimiš ploču”. Naravno, pristao sam, otišao u Zagreb i snimio dvije skladbe, bio je to moj prvi singl. Nisam znao da je taj čovjek bio Đorđe Novković, a taj je singl bio početak moje glazbene karijere koja evo, uz uspone i padove traje više od 35 godina.

Ni skandali vam nisu odmogli, kažu da je dobar skandal najbolja reklama, a kod vas ih zasigurno ne nedostaje?

– Puno je toga napuhano, ima novinara koji nas ne gledaju kao pjevače, ne gledaju tvoju karijeru, što si postigao, već samo gledaju da ti naprave skandal, da imaju čime puniti stranice. Pa nije skandal ako si ti u društvu svojih dragih prijatelja nogometaša: Prosinečkog, Bilića, Marića, ako se popneš na stol i pjevaš u 5 ujutro. No, to netko odmah slika, a paparazzi jedva čekaju da napišu ‘Mladen je opet pijan’. Ja sam uvijek bio spreman na to, na medijsku hajku, znao sam da me to čeka. Da nisam napravio karijeru, ne bih bio interesantan medijima. Dapače, ja sam s novinarima jako dobar prijatelj, i s onima koji su pisali protiv mene i s onima koji nisu. Oni mene gađaju skandaloznim natpisima, a ja njih gađam pismama, to je simpatična razmjena (smijeh).





Related Articles

Back to top button