ZadarZADAR Sport

Cosey: Oduševljen sam ljepotama Zadra, time što sam okružen morem…

Foto: Maroon Nation
Foto: Maroon Nation

Za Glenna Coseya, 23-godišnjeg Amerikanca iz grada Flint u saveznoj državi Michigan, Zadar i ABA liga su posve novo iskustvo.

– Ne poznajem nikoga tko je ovdje igrao, ali dosta sam istraživao na internetu o momčadi, klubu, gradu i ligi i mislim da je Zadar pravi izbor za mene. Liga je sigurno jača nego francuska druga i to je velik izazov za mene – kaže Cosey koji je, kao i većina njegovih sunarodnjaka, na prvu oduševljen ljepotama Zadra.

– Grad je prekrasan, nevjerojatan, okružen sa mnogo vode. Sviđaju mi se i momčad i treneri, način na koji se ovdje radi. Vjerujem da ću se dobro uklopiti.

Američki bek studirao je na američkom sveučilištu Eastern Kentucky, a prošle je godine prvu europsku sezonu odigrao u francuskom drugoligašu Evreuxu.

Znate li što se očekuje od vas u Zadru?

– Da igram jako na obe strane terena i pomognem momčadi najviše što mogu. Na sveučilištu san bio kapetan i lider momčadi, tako da mi odgovara ta uloga. Moja očekivanja su dobiti što je više moguće utakmica, dobro se zabaviti na terenu i napredovati – zaključuje Cosey.





Related Articles

Back to top button