Razbojništva - dovršeno kriminalističko istraživanje
Piše: R.I. | Objavljeno 3.3.2012 u 14:12.
ZDNews.hr


Policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU zadarske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjim mladićem iz Zadra, kojeg se sumnjiči da prošle godine kao maloljetnik počinio 9 kaznenih djela razbojništava te ove godine još dva kaznena djela razbojništava, sva u gradu Zadru. Sveukupna materijalna šteta počinjena ovim djelima iznosi oko 37 tisuća kuna.

Naime, utvrđena je osnovana sumnja da je tijekom 2011.godine, maskiran, prijeteći djelatnicima nožem otuđio novac:u svibnju prošle godine u trgovini u ulici Put kotarskih Serdara,u mjesecu lipnju na isti način počinio u pet trgovina mješovitom robom i jednu trgovinu za otkup srebra i zlata, a u prosincu u ljekarnu u ulici Put Kotlara.
Također ga se sumnjiči da je 1.veljače 2012.godine, počinio razbojništvo u trgovinu u ulici Ante Starčevića, a 10. veljače je u večernjim satima prijeteći pištoljem otuđio novac iz sportske kladionice u ulici Matije Gupca.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je s njim u društvu u jednom slučaju kod pokušaja razbojništva u trgovinu u ulici Bože Peričića, u lipnju prošle godine, sudjelovao i 19-godišnjak.

Danas se obojica uz kaznenu prijavu privode Županijskom sucu za mladež u Zadru.

Isto tako je utvrđena osnovana sumnja da je 18-godišnjak počinio još 5 kaznenih djela teške krađe u Zadru, i to: 2 krađe tijekom travnja 2011.godine i 3 teške krađe tijekom veljače 2012.godine. Ukupna materijalna šteta iznosi preko 10 tisuća kuna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.