Najbolji pametni telefon u 2011. godini nije iPhone...
Piše: Dnevnik.hr | Objavljeno 2.3.2012 u 14:06.
ZDNews.hr

Samsung Galaxy S II


U Barceloni je održan najveći sajam mobilne industrije – Mobile World Congress (MWC) na kojem su, osim predstavljanja brojnih novih modela pametnih telefona, dodijeljene i nagrade (Global Mobile Awards) GSM Associationa za najbolje proizvode prošle godine, među inima za najbolji telefon i tablet.

Prije samog proglašenja nagrada bilo je jasno da će se velika borba voditi između Applea i Samsunga te su ove dvije kompanije 'podijelile' nagrade u ovim kategorijama.

Najzanimljivija kategorija bila je ona za najbolji pametni telefona gdje je Samsung imao čak dva nominirana telefona (Galaxy S II i Galaxy Nexus), a osim Appleova 4S, bili su nominirani i HTC-ov Desire S te Nokijina Lumia 800.

Nagradu za najbolji smartphone ponio je Samsung sa svojim Galaxyjem SII za kojeg su u ovoj kompaniji nedavno obavili da su u deset mjeseci otkako je na tržištu prodali više od 20 milijuna komada. U Samsungu mogu biti zadovoljni i s još jednom nagradom – onom za najboljeg mobilnog proizvođača u 2011. godini, što je s obzirom na broj telefona i tableta koje su predstavili, bilo i očekivano.

Kategorija u kojoj je Apple nadmašio Samsung jest ona za najbolji tablet te su mobilni stručnjaci proglasili iPad 2 najboljim uređajem ove vrste u prošloj godini.

Apple će sljedeći tjedan predstaviti novi model svog iPada, no s obzirom na sve veći broj tableta koje kompanije predstavljaju te dolazak Windows 8 tableta, sljedeće godine konkurencija će biti puno veća.

Od ostalih zanimljivih dodijeljenih nagrada treba izdvojiti i nagradu za najbolji 'običan' mobitel koja je pripala Nokiji za njen model C3-00, nagradu za najbolju aplikaciju koja je pripala WhatsAppu, najboljim novopredstavljenim uređajem na ovogodišnjem mobilnog kongresu proglašena je Nokia 808 PureView, dok je najboljim mobilnim servisom proglašen Googe Maps.

Gotovo je sigurno da sljedeće godine u izboru za najbolji smartphone model u 2012. godini ponovno možemo očekivati Appleove i Samsungove modele – toliko očekivani iPhone 5 koji bi napokon trebao dobiti veći ekran te Galaxy S3 čije predstavljanje očekujemo uskoro te bi ovaj uređaj trebao biti prava mobilna 'zvijer' – glasine kažu da možemo očekivati veliki (možda čak i 5 inčni ekran) te 1,5GHz četverojezgreni procesor.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.