Pipan: Imamo veliku želju pokazati se u boljem svjetlu
Piše: Roman Morović, Zadarski list | Objavljeno 2.3.2012 u 13:28.
Nakon poraza u Šibeniku, svi imamo veliku želju da se protiv Splita pokažemo u boljem svjetlu. Prvu utakmicu kod njih smo izgubili i tada nismo izgledali dobro. No, i oni i mi smo se dosta promijenili - kaže trener Zadra.
ZDNews.hr

Hrvoje Puljko i Karlo Vragović (Foto: Zadarski list)


Dvorana Krešimira Ćosića večeras će biti poprište zanimljivog okršaja dviju momčadi, koje se smatraju najvećim kandidatima za četvrto mjesto u Ligi za prvaka, koje će omogućiti kupnju pozivnice za nastup u regionalnoj ligi sljedeće sezone. Dakako, uz pretpostavku da će prva tri mjesta zauzeti zagrebački klubovi, Cedevita, Cibona i Zagreb, što tek trebaju potvrditi na terenu. Današnji dvoboj Zadra i Splita sigurno neće imati tenzije i natjecateljski naboj, kakav će biti u Ligi za prvaka, no bit će to dobra slika trenutne forme i odnosa snaga među tim momčadima. Zadar (omjer 12-4) u taj susret ulazi nakon poraza u Šibeniku, kojim je prekinuo niz od osam uzastopnih pobjeda, dok je Split (11-5) izgubio tri od posljednjih pet utakmica (Sonik, Svjetlost, Darda, sve u gostima), ali je od prošlog tjedna jači za Nikolu Vujčića, koji se iz fotelje sportskog direktora preselio na parket i odmah pomogao momčadi da uvjerljivo pobijedi Alkara na Gripama.
Velika želja

- Nakon poraza u Šibeniku, svi imamo veliku želju da se protiv Splita pokažemo u boljem svjetlu. Prvu utakmicu kod njih smo izgubili i tada nismo izgledali dobro. No, i oni i mi smo se dosta promijenili. Split je u međuvremenu dobio novog trenera i pojačanje u liku Nikole Vujčića, tako da izgleda malo drukčije nego prije tri mjeseca. Ali i mi izgledamo mnogo bolje nego tada. Igramo pred svojom publikom i želimo odigrati dobru, kvalitetnu utakmicu, uzvratiti im za taj poraz i osvojiti nova dva boda - kaže Aleš Pipan.

Trener Zadra je ovaj tjedan imao na raspolaganju sve igrače, osim Šime Olivarija, jer se treninzima priključio i Ivan Batur. Ipak, on će, prevencije radi, propustiti još ovu utakmicu.

- Batur i Brnas neće biti u sastavu. Batur se vratio treninzima, ali još uvijek nije sto posto spreman i nema smisla, zbog ove utakmice, riskirati da se ta ozljeda eventualno pogorša. Vrbanc je potpuno ozdravio i normalno trenira, dok Vragović još malo osjeća posljedice ozljede, no bit će spreman za Split.
Vujčić, Mimica, Subotić...

I "žuti" su ove sezone imali dosta problema s ozljedama, zbog čega ne mogu računati na Tonija Katića i Antu Grgurevića, a neko vrijeme su bili i bez Tonija Dijana. No, Zadranin se sada vratio, te zajedno sa Srđanom Subotićem, Ivanom Mimicom i Vujčićem čini iskusniji dio momčadi. To je, uz centra Josipa Sobina, okosnica Splita, s tim da su Zadrani upamtili da su u prvoj utakmici imali mnogo problema i sa Mariom Filipovićem, Lukom Babićem i Domagojem Vukovićem.

- Njihova je momčad kombinacija iskustva i mladosti. Ključ pobjede će biti zaustaviti njihove iskusne igrače, Vujčića pod košem, te Subotića i Mimicu na vanjskim pozicijama. S Vujčićem su dobili, ne samo kvalitetno rješenje pod košem, nego i novog playmakera, jer on dosta lopti dijeli suigračima. Donio je sigurnost u njihovu igru, što se vidjelo već na prvoj utakmici protiv Alkara. Osim toga, trebamo zaustaviti i njihov napadački skok. Ta dva elementa će biti ključna - istaknuo je za kraj trener Zadra.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.