Od jučer dva "pauka" odvoze automobile s Poluotoka
Piše: Suzana Bandić, Zadarski list | Objavljeno 2.3.2012 u 13:25.
- Potrebno nam je vozilo veće nosivosti i snage dizalice kako bi moglo podizati i "terence" kojih je sve više - pojašnjava voditelj pauk službe Đani Dražević, dodajući kako se opravdanost za nabavu takvog vozila pokazala u prvih nekoliko sati jučerašnje test-vožnje
ZDNews.hr

(Foto: Zadarski list)


Pauk služba gradskog komunalnog poduzeća Obala i lučice za potrebe reguliranja nepropisnog parkiranja u centru grada od jučer je angažirala još jedno vozilo pa je tako u vremenu od 7 do 12 sati s prostora nedaleko od FINA-e i Carine "počišćeno" petnaestak automobila. Kako se dva "pauka" razlikuju samo po registarskim oznakama u kuloarskim se pričama vrlo brzo proširila glasina da je riječ o užurbanoj akciji dizanja vozila, no to je decidirano zanijekao voditelj pauk službe Đani Dražević, dipl. ing. prometa istaknuvši kako je riječ o svakodnevnim i redovitim poslovima zaposlenika pauk službe, no da je taj posao jučer intenziviran jer su im na raspolaganju bila dva vozila.

A da su za kvalitetno obavljanje poslova za koje su odgovorni djelatnici pauk službe potrebna zapravo čak tri vozila, Dražević je isticao još prije dvije godine kada se na terenu iznjedrio problem s terencima. Tvrdio je kako im je potrebno vozilo koje će snagom i gabaritima pratiti trendove u autoindustriji.

- Potrebno nam je vozilo veće nosivosti i snage dizalice kako bi moglo podizati i "terence" kojih je sve više - pojašnjava Dražević dodajući kako se opravdanost za nabavu takvog vozila pokazala u prvih nekoliko sati jučerašnje test-vožnje. Koliko dugo će makarski "pauk" odvoziti limene ljubimce neodgovornih zadarskih vozača nitko jučer sa sigurnošću nije mogao reći, a za nabavku vlastitog takvog vozila Grad Zadar trebao bi izdvojiti oko 950 tisuća kuna. No, upućeni kažu kako bi se angažiranošću zaposlenika u Obali i lučicama poput jučerašnje vrlo brzo isplatila nabavka takvog kamiona, posebice u nadolazećoj sezoni tijekom koje bi snažniji "pauk" uvelike pridonio i kada je riječ o sigurnosti u prometu.

Petnaestak vlasnika vozila uhvaćenih jučer u prekršaju svoju će neodgovornost u prometu unatoč povećanju PDV-a platiti jednako kao i prethodnih mjeseci, odnosno 300 kuna. Ista cijena ostaje i kada je riječ o čuvanju vozila na zadarskim Ravnicama, a koja iznosi 50 kuna po danu. Uz spomenute troškove vlasnik vozila dužan je platiti i kaznu zbog počinjenog prometnog prekršaja policiji, također, u iznosu od 300 kuna.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.