Neke rupe čekaju i godinu dana na popravak
Piše: Siništa Klarica, Zadarski list | Objavljeno 2.3.2012 u 13:22.
Situacija je kulminirala prije mjesec dana kad je Grad Zadar Vodovodu zaprijetio izlaskom na teren komunalnih redara i plaćanjem kazni jer su asfaltom nezakrpane rupe ponegdje stvarale ozbiljnu prijetnju sigurnosti u prometu, tim više što je postojala mogućnost da ih prva veća kiša raskopa
ZDNews.hr

Foto: Zadarski list


Već više od godinu dana nakon intervencija zadarski Vodovod nije u prvobitno stanje doveo gradske prometnice. Situacija je kulminirala prije mjesec dana kad je Grad Zadar Vodovodu zaprijetio izlaskom na teren komunalnih redara i plaćanjem kazni jer su asfaltom nezakrpane rupe ponegdje stvarale ozbiljnu prijetnju sigurnosti u prometu, tim više što je postojala mogućnost da ih prva veća kiša raskopa. U Gradu Zadru su nam potvrdili da su komunalni redari izišli na teren, napravili očevid, ali mnoge rupe još nisu pokrpane. U nekim gradskim ulicama čak je i nekoliko rupa koje mjesecima čekaju da se ih netko uredno zakrpa. Način na koji se rupe krpaju, opisan je čak u Glasniku Grada Zadra, ali građani opravdano negoduju jer se problemi ne rješavaju više od godinu dana. Posebice su poznati primjeri kod zadarskog bazena Kolovare i tzv. raskrižje kod Anele na Bulevaru gdje ionako usku ulicu dodatno sužava neuredno zatrpana rupa. Međutim, postoje i ulice koje hitno trebaju i više zakrpa.

Poništen natječaj za izvođača asfaltiranja

Direktor zadarskog Vodovoda Hrvoje Patrk upire prst na državu i neučinkovitost njene agencije za provedbu javne nabave. Naime, Vodovod je tek u rujnu prošle godine nakon već jednog provedenog, ali poništenog natječaja za odabir izvođača asfaltiranja, izabrao zadarsku Vodoinstalaciju. Na prvom natječaju pobijedila je tvrtka Asfaltna cesta Split, ali su ubrzo pristigle žalbe na natječaj.

- Umjesto da država cijeli slučaj riješi u roku od 15 dana mi devet mjeseci nismo imali izabranog izvođača radova. Od početka godine agenciji smo uputili niz požurnica, ali su nam odgovorili da nemaju dovoljan broj referenata. Na kraju, izabrali smo tri tvrtke, Vodoinstalaciju, Osijek Koteks koji je u međuvremenu kupio Asfaltnu cestu Split i Poduzeće za ceste koji bi mogli zamijeniti jedna drugu ako kojim slučajem jedna od tvrtki nije u stanju riješiti pitanje asfaltiranja nakon naših radova, rekao je Hrvoje Patrk.

Franto nije mogao

Naši izvori u Gradu Zadru kažu da do sad nisu mogli zakrpati rupe jer njihov koncesionar Franto jednostavno nije izlicitirao tu vrstu radova. Da su u kojem slučaju angažirali Franta, došli bi pod udar Zakona o javnoj nabavi.

Na cijelu tu situaciju nadovezalo se i loše vrijeme, a za vrijeme nedavnih snjegova nije radila ni jedna asfaltna baza u zadarskom kraju. Tako se poslu prionulo tek odnedavno. Lista rupa koje treba zakrpati „duga

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.