BITANGA NA ČEANJU JOŠ MJESEC DANA
Državno sudbeno vijeće odgodio odluku o imenovanju Bitange
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 2.3.2012 u 13:19.
ZDNews.hr

Marijan Bitanga (Foto: Zadarski list)


Iako se očekivalo da će u četvrtak izabrati predsjednika Županijskog suda u Zadru, Državno sudbeno vijeće (DSV) je odluku o imenovanju prolongiralo za mjesec dana. Prolongiranje odluke o imenovanju potvrdio nam je jedini kandidat za predsjednika zadarskog suda Marijan Bitanga kazavši kako je njegova situacija za sada - status quo.

- Za sada mogu samo kazati da je sjednica održana i da smo obavili prvi dio razgovora. Kroz nekih mjesec dana trebao bih otići na drugi dio razgovora, nakon kojega će se znati što će konačno biti. Vjerujem da će sve biti u redu, jer smatram da svoj posao radim kako treba - kazao je jučer Marijan Bitanga koji nije htio opširnije komentirati razloge DSV-a za prolongiranje odluke o imenovanju kao ni činjenicu da je neposredno pred njegovo imenovanje zagrebački odvjetnik

Jadranko Črnko DSV-u uputio dopis u kojemu predlaže razmatranje Bitangine stegovne odgovornosti za sumnjive radnje Općinskog suda u Zadru.

Črnko je u svom dopisu naglasio da je u vrijeme kada su se događale sumnjive radnje u Zemljišno-knjižnom odjelu Bitanga bio predsjednik Općinskog suda u Zadru. Črnko je naveo kako je, zastupajući klijenta Renata Majnarića u njegovim pravima na suvlasnički dio čestice u Posedarju, utvrdio niz namjernih propusta i krivotvorina u Zemljišno-knjižnom odjelu.

- Dok traje postupak imenovanja, ne smijem komentirati takve stvari, no sigurno ću poduzeti odgovarajuće mjere kada za to bude vrijeme - izjavio je Bitanga kojega je nakon maksimalnoga jednogodišnjeg mandata na mjestu vršitelja dužnosti predsjednika zadarskoga Županijskog suda zamijenio Vladimir Mikolčević, koji je dotad bio predsjednik Kaznenog odjela Županijskog suda u Zadru.

Rješenjem Ministarstva pravosuđa Mikolčević je ovlašten da na Županijskom sudu u Zadru obavlja poslove sudske uprave najviše godinu dana, do kada DSV mora izabrati novog predsjednika. Bitanga je sudačku karijeru počeo na Prekršajnom sudu u Zadru, na kojemu je radio od 1986. do 1991.

Sucem Kaznenog odjela Općinskog suda imenovan je 1996., nakon čega je ubrzo postao i voditelj Odjela. Krajem 2002. izabran je za predsjednika Općinskog suda u Zadru. U srpnju 2010. godine DSV ga je imenovao sucem Županijskog suda u Zadru, a početkom mjeseca, također na osobni zahtjev, razriješen je dužnosti predsjednika Općinskog suda, gdje je obnašao treći mandat.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.