Nove ekipe Hitne u Benkovcu i pod Velebitom
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 1.3.2012 u 15:52.
ZDNews.hr

Kola Hitne pomoći


Zavod za hitnu medicinu pomoć Zadarske županije od jučer je uvelo novu zdravstvenu uslugu, timove T2 na području ispostava Benkovac i Starigrad , s tim da će ova potonja biti privremeno smještena u Posedarju.

U ovim ispostavama če biti angažitrano po 5 timova (ukupno 20 novozaposlenih medicinskih sestara i tehničara). Svaka od ispostava opremljena je novim vozilom koje je nabavilo nadležno Ministarstvo, s pripadajućom opremom vrijednosti oko 450.000 kn.

Organizacija posla i pružanje usluga ovih timova T2 ustrojen je na način da im je neposredno nadređena dispečerska prijavno dojavna jedinica u Zadru koja procjenjuje njihovu potrebu izlaska na intervenciju samostalno ili uz pratnju liječnika iz najbliže ambulante, odnosno dežurnog liječnika.

Na ovaj je način povećana dostupnost, ravnomjernost i podignuta kvaliteta pružanja usluga hitne medicine na području Zadarske županije.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.