ZDNEWS EKSKLUZIVNO DOZNAJE
VIDEO - Nigerijac Abdullahi Kuso novi je igrač Košarkaškog kluba Zadar!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 1.3.2012 u 9:54.
ZDNews.hr


Abdullahi Kuso potpisao je za Zadar! Košarkaši Zadra tako su danas i službeno dobili svoje prvo pojačanje za Ligu za prvaka. U iščekivanju potpisa Dewaynea Reeda, o kojemu smo pisali jučer, prvi je potpisao nigerijski reprezentativac, 28-godišnji (207 cm) Abdullahi Kuso, dok se Reedov potpis također očekuje danas.

Kuso je rođen 1984. godine u Kanudi (Nigerija). Nakon završene srednje škole, odlazi na sveučilište u Gonzagu, gdje je igrao s bivšim igračem Zadra Micahom Downsom. U sezoni 2006/07 Kuso je igrao u prosjeku 14.5 minuta po utakmici uz učinak od 4,9 koševa, 4,6 skokova i 1,2 blokade po utakmici. U svojoj posljednjoj sveučilišnoj sezoni, novi igrač Zadra za 15,2 minute postizao je u prosjeku 6 koševa uz 4 skoka i 1.1 blokadu.

U sezoni 2008/09, Kuso je nastupao za BC Sumykhimprom (Ukrajina). U EuroChallenge kupu je odigrao 10 utakmica. Prosječno je na terenu provodio 27,9 minuta po utakmici uz 13,7 koševa i 8,8 skokova.

Širokom double-double

Zanimljiv je i podatak kako je Nigerijac proti Širokog nastupio 4. studenog 2008 godine u Pecari, gdje je za 27 minuta povedeni na parketu postigao 18 koševa uz 14 skokova i jednu blokadu.

Ove godine, Kuso je nastupao za momčad iz Kanade, Helifax, za koju je odigrao 25 utakmica. Prosječno je na terenu provodio 19,4 minute uz 6.5 koševa po utakmici i 5,6 skokova.

- Kao što i sami znate, osim na razigravačkoj i na centarskoj poziciji također imamo problema. Upravo zato smo odlučili dovesti još jednog košarkaša, a to je nigerijski reprezentativac, Abdullahi Kuso, koji je nastupao na sveučilištu u Gonzagi. I sami znate da jedna bezazlena ozljeda može u potpunosti poremetiti sve što je dobro napravljeno, uzmimo primjer kada se ozlijedio Kaštropil, nije ga bilo mjesec dana i onda ostaješ samo na Ivici Radiću i kapetanu Ivi Ivanovu. Zaključili smo da nam fale centar i play – kaže Skroče.

Koliko Kuso u ovom trenu može pomoći Zadru?

- Prema onome što ja znam, Kuso je odličan igrač, a u suradnji s Reedom, to bi mogla biti dobitna kombinacija. Živi bili pa vidjeli – za kraj će Skroče.




Uskoro opširnije...

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.