ZDNEWS EKSLKUZIVNO DOZNAJE
VIDEO - Dewayne Reed stiže u KK Zadar!
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 29.2.2012 u 17:52.
ZDNews.hr


Košarkaški klub Zadar se pojačava! Redove posrnulog košarkaškog diva ovih dana pojačat će Amerikanac Dewayne Reed (Houston, Texas) – doznajemo ekskluzivno. Reed je na koledžu u Auburnu nastupao od 2006 do 2010. U prvo sezoni je za 19.6 minuta provedenih na parketu zabijao 5.4 koševa po utakmici, uz 3 asistencije. U sezoni 2007-08 u prosjeku je igrao 32 minute te je postizao 8.9 koševa uz 3.7 asistencija. Skoro pa istu minutažu Reed je imao i u svojoj pretposljednjoj sezoni na koledžu, postizao je 13.2 koševa uz 3.7 asistencija, da bi u svojoj zadnjoj sveučilišnoj sezoni igrao u prosjeku 33 minute, uz 16.2 koševa po utakmici i 4.3 asistencije. Nakon koledža, Reed odlazi u Cipar gdje popunjava redove ENAD-a koji se trenutno nalazi na sedmom mjestu.

Za istaknuti je i podatak kako je Reed za četiri godine na sveučilištu postigao čak 1428 koševa, što je 357 po sezoni.

O svemu ovome razgovarali smo sa sportskim direktorom KK Zadar, Brankom Skročom, koji je prvi tren ostao iznenađen nakon što smo ga upitali je li istina kako bi Reed uskoro trebao postati novi igrač Zadra!

Imamo informaciju kako će redove Zadra uskoro popuniti Dewayne Reed. Je li to točna informacija i ako je, što nam možete reći o njemu kao igraču?

- Da, točno je da Dewayne Reed dolazi u Zadar. Ovo je njemu prva prva godinu u Europi. Igrao je u Cipru za ENAD gdje se pokazao ka vrlo dobro igrač. Na koledžu je također igrao jako dobro, u što smo se uvjerili vidjeviši njegov Dvd. Znamo da je Dvd jedno, a stvarnost drugo, no želimo vjerovati da dovodimo dobrog igrača. Na kraju krajeva njegova statistika je neumoljiva i prema njoj se vidi da se radi o dobrom igraču.

Otpada li netko od sadašnjih igrača dovođenjem Reeda?

Budimo realni i iskreni, u Zadru se ove godine nitko nije nametnuo na 'jedinici', ni Zadnik koji se cijelo vrijeme 'traži', ali ni Delaš koji je bljesnuo na nekoliko utakmica. Taj potez, ako će ga i biti, odradit će trener. Ipak je ona taj koji odlučuje tko će i koliko igrati – kazao je za kraj Skroče.

Reedova statistika sa koledža

Više o Reedu

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.