Obustavljen stečaj Contusa
Piše: Suzana Bandić, Zadarski list | Objavljeno 29.2.2012 u 10:44.
- Nema uvjeta za zaključenje stečaja jer vjerovnicima nije ništa podijeljeno. Isto tako, u stečajnoj masi nema ni dovoljno novca za financiranje radnji koje je potrebno poduzeti pa se stoga predlaže obustava postupka - Milan Ljubičić
ZDNews.hr

Foto: Zadarski list


Iako je sva imovina autoprijevozničke tvrtke Contus odavno rasprodana te je na posljednjem ročištu održanom na Trgovačkom sudu u Zadru početkom mjeseca bilo najavljeno zaključivanje stečajnog postupka, to se ipak još neko vrijeme neće dogoditi. Odboru vjerovnika priopćio je to stečajni upravitelj Milan Ljubičić pojasnivši kako je trenutačno moguće samo obustavljanje postupka.

- Nema uvjeta za zaključenje stečaja jer vjerovnicima nije ništa podijeljeno. Isto tako, u stečajnoj masi nema ni dovoljno novca za financiranje radnji koje je potrebno poduzeti pa se stoga predlaže obustava postupka - rekao je Ljubičić pojasnivši kako je na računu Contusa u stečaju trenutačno samo 16 tisuća kuna. Troškovi parničnih postupaka, napomenuo je, skupi su i dugotrajni, pa bi tako u slučaju da se stečaj nastavi, to vjerovnike koštalo oko 150 tisuća godišnje koje bi solidarno trebali sami platiti.

- Obustava postupka ne mijenja ništa po pitanju stečenih prava vjerovnika već samo umanjuje troškove za radnje koje bi stečajni upravitelj trebao poduzeti. Trenutačno je u tijeku 20 različitih parnica koje se vode pred zadarskim sudovima, a kojima se potražuje ukupno oko 40 milijuna kuna. Kada bi samo polovica tih potraživanja pozitivno završila, a vjerujem da hoće, to bi značilo priljev oko 20 milijuna kuna na račun stečajne mase - pojasnio je Ljubičić dok je stečajna sutkinja Ardena Bajlo dodala još kako bi se u tom slučaju ponovno imenovao stečajni upravitelj koji bi podijelio taj novac vjerovnicima.

Prigovor na ovakvo rješenje uložila je Marina Skorić, pravna opunomoćenica koja u ovom slučaju zastupa dvije leasing tvrtke kćeri iz grupacije Hypo - Hypo Leasing Steiermark i Hypo Kraftfahrzeugs und Maschinenleasing navodeći kako su njezini klijenti izlučni vjerovnici koji polažu pravo na tri od ukupno četiri Contusova autobusa. Burno reagiravši Ljubičić je kazao kako su sva četiri autobusa prodana te da se zna i kada, kome i za koji iznos prigovorivši ujedno Skorićevoj kako njezini klijenti ne prigovaraju kada je riječ o nekretnini za koju zbog nedostatka dokumentacije on nije mogao utvrditi pravo stanje stvari i tko je tu kome i koliko zaista dužan.

"Predmet Fuzul" još na čekanju

Među inim parnicama, iznos od čak 2,6 milijuna kuna u stečajnom postupku se potražuje od poduzetnika Miroslava Fuzula, stopostotnog vlasnika Contusa 2007. godine, no ročište za tu parnicu ni do danas nije zakazano.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.