Jazine 2 na korak do titule
Piše: R.I. | Objavljeno 28.2.2012 u 16:46.
ZDNews.hr


U četvrtak, 23.02.2012. odigrano je šesnaesto kolo pikado lige Zadarske Županije i Jazine II su nakon nove pobjede od 11:5, kojom su nanijeli Benkovcu prvi ovosezonski domaći poraz, samo korak tj. dva do naslova. Kako je do kraja samo dva kola, teško da će Jazine II ispustiti kapitalnu prednost jer igraju u svom „Kvartu“ protiv posljednje Voštarnice a u zadnjem kolu gostuju kod Zare koja je novim porazom 7:9, ovaj put kod kuće od 3M-a, izgubila gotovo sve šanse za plasman bolji od petog mjesta. Najveći dobitnici kola su 3M-ovci koji su dugo taborili na osmom mjestu ali serijom dobrih igara i pobjeda naglo skaču na četvrtu poziciju. Drugoplasirana momčad N.Bokanjca savladala je u gostima Sukošanskog Barbu sa visokih 11:5 i zadržala teoretske šanse za prvo mjesto. Ipak za to će im trebati dvije pobjede (protiv Benkovca i Voštarnice) ali i gubitak bodova konkurenta Jazina II.

Na trećem mjestu, nakon nove uvjerljive pobjede, 12:4 u gostima kod Voštarnice, i dalje su igrači CD-a iz Zemunika a prema njihovim najavama tu će i ostati. Ipak, u zadnja dva kola protivnici im nisu bezazleni (Zara i Vidikovac) ali ako CD odigra kako zna, teško će ih netko dostići. Nakon odličnog starta sezone i trećeg mjesta nakon prvog dijela, ekipa sa Bilog Briga, Liberty, već četvrto kolo za redom bilježi poraze a ovog puta bodove im je odnijela sve bolja ekipa Vidikovca i to sa visokih 11:5.

Dakle, ovo je bilo kolo gostiju, svih pet pobjeda izvojevale su gostujuće momčadi i to se u ovoj sezoni dogodilo prvi put.Slijedeće kolo moglo bi dati konačne odgovore, koja će momčad uzeti pobjednički pokal tj. ako N.Bokanjac ne bude slavio protiv Benkovca a Jazine II upišu tri sigurna boda protiv Vošte, Jazine II će osvojiti prvenstvo. Također, CD iz Zemunika ima veliku šansu pobjedom protiv protiv Zare osigurati treće mjesto. 3M i Barba iz Sukošana će pokušati dočekati i iskoristiti njihov eventualni kiks. Za sada se zna da će kraj prvenstva Vidikovac dočekati na devetom a Voštarnica na desetom mjestu. Sve ostalo je još uvijek otvoreno.

REZULTATI 16.KOLA:

Benkovac – Jazine II 5:11
Benkovac: M.Boban 3:1, N.Majić 0:4, D.Gal 1:3, I.Šunić 1:3
Jazine II: I.Zubčić 2:2, D.Krizman 4:0, M.Bencun 2:1, R.Sturnela 2:1, M.Kurtin 0:1, M.Bulić 1:0

Do ovoga kola Benkovac nije bio poražen na domaćem terenu (4 pobjede i 3 remija) pa su se nadali da će se ta tradicija i nastaviti. Uz odličnog Marijana Bobana, očekivalo se da će još netko od domaćih zablistati ali to se ipak nije dogodilo. Iako je već u prvoj partiji odigran dvoboj ponajboljih igrača lige u kojem je Boban savladao Zubčića ta pobjeda nije puno značila Benkovčanima jer su svi igrači gostiju igrali odlično. Boban je majstorski pogađao, imao i tri izlaza u petom krugu ali i on je naletio na boljeg. Danijel Krizman iz Jazina je ove večeri jednostavno bio predobar i upisao je sve četiri pobjede. Dule Gal se može pohvaliti odličnom igrom i pobjedom protiv Ivana Zubčića ali to je sve što je Benkovac uspio napraviti. Nikola Majić ponovo ne igra u skladu s očekivanjima i gubi sve partije dok kod gostiju, Roko Sturnela i Mateo Bencun potvrđuju dobru formu i vode Jazine do uvjerljive pobjede. Čak je i rezervist Mate „U dalj“ Bulić upisao prvu ovosezonsku pobjedu.

Barba – N.Bokanjac 6:10
Barba: D.Stipčević 2:2, N.Lončar 0:4, J.Jerak 0:4, B.Smolić 4:0
N.Bokanjac: N.Barić 2:2, Š.Buterin G. 3:1, Š.Buterin Z. 3:0, I.Buterin 2:2, Z.Brković 0:1

Igrači Barbe su najavljivali borbu do kraja protiv takmaca N.Bokanjca ali naglo su im splasnule ambicije kada njihov ponajbolji igrač, Marko Smolić zbog fakultetskih razloga nije mogao nastupiti. Ipak umjesto Smolića igra ... Smolić ali Božo. Ne samo da igra već razvaljuje. Naredao je svu četvoricu igrača N.Bokanjca i prvi put u karijeri skinuo 180. Svaka čast Božo. Ipak osim donekle Livija (Danijela Stipčevića), u redovima domaćih nije bilo raspoloženih igrača te su i Jure Jerak i Nik Lončar poraženi sva četiri puta. Šteta da je u zadnjem krugu, kad je sve bilo riješeno, izostao dvoboj najboljih igrača večeri B.Smolića i Š.Z.Buterina. Inače utakmica je bila ravnopravna sve do 4:4 ali od tada pa do kraja, poene za Barbu osvojio je samo B.Smolić. Kod gostiju su oba Šime Buterina odigrali odlično te uz pomoć Barića i Ivana Buterina ostvarili više nego uvjerljivu pobjedu na teškom terenu u Sukošanu.

Zara – 3M 7:9
Zara: S.Matek 2:2, M.Lacić 3:1, Ž.Šarić 2:2, A.Kezić 0:2, S.Matulina 0:2
3M: Mateo Iveljić 3:1, T.Žunić 3:1, T.Frleta 2:2, T.Džaja 0:2, T.Iveljić 1:1

Prije utakmice veće šanse za pobjedu davale su se Zari koja je na domaćem terenu poražena samo jednom ove sezone. Kad se tome doda odlična forma trojice domaćih igrača (Slaven drugi a Coma četvrti na zadnjem mastersu uz Lacića koji u zadnja tri kola ima skor 10:2) malo tko je bio spreman prognozirati dvicu. 3M je nastupio u ponešto izmjenjenom sastavu u odnosu na prošlo kolo, Josip Iveljić je pod suspenzijom zbog negativne ocjene iz matematike, a Tonći Iveljić ozlijeđen usljed podizanja većih količina guma u skladištu. Ali se zato u najboljem svijetlu vratio Tomislav Žunić. Odmah u prvoj partiji Žunić pobjeđuje Slavena Mateka i najavljuje da 3M nije došao s bijelom zastavom. Marin Lacić u izvanrednoj partiji (Marin 6 krug, Toni Frleta 6 krug i opet Lacić 5 krug) vraća rezultat u egal. Kada je u drugom krugu i Mateo Iveljić savladao Slavena Mateka (izlaz u petom krugu sa 140) meč se okreće na stranu gostiju. Od 3:3 do 4:8 3M dolazi nakon serije pobjeda T.Frleta-Ž.Šarić, Žunić –Kezić, T.Frleta-Matulina a posebno u dvoboju najraspoloženijih igrača Mateo Iveljić – Marin Lacić gdje Mateo demonstrira još jedan izlaz u petom krugu (sa 120 u dvije strelice). Nada za domaće se javlja kod rezultata 6:8, u meču kojeg od početka kontrolira Tonći Iveljić ali Slađan Matulina stavlja dva puta 171 i komplicira stvar za goste. Ipak Tonći zadržava koncentraciju i vrlo sigurno donosi pobjedu i četvrto mjesto na tablici 3M-u. Kako Mateo Iveljić nebi neporažen napustio Terru pobrinuo se njegov crni mačak , Žeki Šarić-Coma.
Voštarnica – CD Zemunik 4:12

Voštarnica: D.Verunica 0:4, Š.Karamarko 0:3, L.Peša 3:1, D.Dimlić 0:4, Ž.Bušić 1:0
CD Zemunik: A.Marušić 2:1, D.Čanković 3:1, J.Ražov 4:0, M.Šarić 3:1, J.Župan 0:1

Dečki s Vošte su se odlično držali do 0:0, a onda u prvih trinaest setova osvojili samo jedan i rezultat je 6:0 za goste. Jedini koji je kod domaćih zaslužio prolaznu ocjenu je Luka Peša (tri pobjede i jedna 180) koji se prometnuo u prvog igrača Voštarnice u drugom dijelu. Kako Luka ne bi bio jedini koji je skinuo 180, pobrinu se Marin Šarić koji je uz to ostvario i tri pobjede. Igrač večeri ipak je bio Josip Ražov koji je slavio sva četiri puta dok su u gostujućim redovima također zapaženi bili i Ante Marušić i Cico Čanković. Voštarnica ima još dva kola za ostvariti pobjedu u ovoj premijernoj sezoni ali s obzirom na protivnike, teško. CD se već polako sprema za proslavu trećeg mjesta ali za to im trebaju još tri boda.

Liberty – Vidikovac 5:11
Liberty: I.Ražnjević 0:2, I.Pavlović 1:3, M.Bašić 1:3, D.Paravinja 3:1, A.Škarica 0:2
Vidikovac: M.Čolak 3:1, R.Skroče 3:1, I.Matak 3:0, I.Serdarević 2:2, N.Dokoza 0:1

Što se to događa sa Libertyjem? Od najugodnijeg iznenađenja počeli su se polako spuštati prema dnu ljestvice i već četiri kola za redom redaju poraze, a od toga čak dva na vlastitom terenu. Gosti u najjačoj postavi kreću furiozno i vrlo brzo je 1:3. Ipak u drugom krugu domaćini se na krilima Dene Paravinje vraćaju na 4:4. Više od toga nije išlo jer je ponovo neraspoložen bio Ivan Ražnjević-Raža i uz bolesnog Ivana Pavlovića nisu do kraja ozbiljnije zaprijetili dečkima s Vidikovca. Dvije udarne igle gostiju (Čolak i Matak) su opravdali renome sa po tri pobjede a za domaćine je svakako najveće iznenađenje bio Romano Skroče koji je također upisao tri pobjede. Odličnu igru i tri boda gostiju okrunio je Ivica Serdarević sa dvije pobjede. Od igrača Libertyja jedini je dobru igru pružio Dene Paravinja dok je Miro Bašić povremenim bljeskovima skrenuo pažnju na sebe ali to je bilo dovoljno samo za pobjedu protiv Marina Čolaka.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.