Puntamičani propustili razbiti Svjetlost
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 27.2.2012 u 14:43.
U posljednjoj utakmici 18. kola A-1 lige, Sonik svladao Svjetlost 75:70 ali premalom pobjedom umanjio šanse za plasman u Ligu za prvaka
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Puntamičani su uspjeli svladati goste iz Slavonskog Broda, ali nisu uspjeli pobjediti s 12 ili više razlike koliko ih je Svjetlost dobila u prvom dijelu prvenstva. Ipak, ovom pobjedom Sonik zadržava šansu za plasman u Ligu za prvaka, ali pitanje je ima li pravo na još koji poraz u svoje posljednje tri utakmice.

A imaju košarkaši Sonika za čime žalite budući da su od 25. do 35. minute držali prednost veću od tih magičnih 12 razlike, bilo je čak i najvećih +21 (60:39) pred kraj treće četvrtine, a u četvrtoj četvrtini dvaput po +19 (65:46, i 67:48).

No, tada Andrej Štimac veže 11 poena kojima smanjuje na 73:63, a domaći igrač Petar Marić zarađuje tehničku pogrešku. Domaći, koji u tim posljednjim trenucima odjednom nisu mogli zabiti ni s linje slobodnih bacanja, ne uspijevaju iskontrolirati obrambeni skok kojeg hvata Štimac, a iz tog drugog napada Ljubo Šamadan stavlja tricu za -7 te osigurava Svjetlosti dovoljno mali poraz.

Sonik je predvodio Luka Drezga s 24 koša. Marino Šarlija je imao 16 poena i 7 skokova, a Marić 10 poena. Svjetlost je imala pet igrača koji su se upisali među strijelce, svih petorica dvoznamenkasti - Šamadan (18p i 10sk), Štimac (15p), Batina (14p), Koštomaj (13p) i Kljaić (10p).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.