ZARAZNE BRADAVICE
Vrančić: Zatvorite bazen dok se stanje ne riješi!
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 27.2.2012 u 14:19.
ZDNews.hr

Foto: Slobodna Dalmacija


Od njegova otvaranja u svibnju 2009. pa do danas, zbog nehigijenskih uvjeta na plivalištu, neugodnim virusnim bradavicama i raznim gljivičnim infekcijama zarazilo se nekoliko stotina korisnika, uglavnom sportaša i rekreativaca, među kojima najviše djece u dobi od 5 do 15 godina.

Ravnateljica dermatovenerološkog odjela Opće bolnice dr. Jadranka Perina i vlasnik privatne dermatovenerološke ordinacije dr. Mile Gverić procjenjuju da se broj pacijenata s virusnim bradavicama i gljivičnim infekcijama u zadnje tri godine povećao za tri puta te da se zaraza uglavnom širi iz zatvorenog bazena zbog nepridržavanja kućnog reda i nedovoljnih higijenskih uvjeta.

- Ako je istina to što kažu liječnici, direktor i drugi zaduženi ljudi na plivalištu trebaju u najhitnijem roku poduzeti sve što treba da se to uredi. To nije pitanje sredstava, nego pravila ponašanja. Ako oni zaključe da je zbog zaraze potrebno zatvoriti bazen, neka se zatvori, samo da se stanje riješi. Uz to je potrebno obvezno uvesti stroža pravila ponašanja na bazenu i paziti da se ona striktno provode, mišljenja je Vrančić.

Iako je direktor ŠC Višnjik Dino Bailo potvrdio da su do njega u nekoliko navrata došle pritužbe korisnika bazena zbog širenja zaraze bradavicama, nitko ništa nije poduzeo. Naprotiv, zabrinutim je roditeljima usput kazano da izvor zaraze nije u bazenskoj vodi, već u nepridržavanju pravila ponašanja od strane korisnika prilikom ulaska u bazen, kao što je obvezno tuširanje, prolazak kroz vodu za dezinfekciju i upotreba šlapa po suhom dijelu plivališta.

- Nikad nisam dobio pritužbe, ni od građana ni od rukovodstva bazena, zbog zaraznih bradavica. Ali ako se to otprije znalo, onda je to trebalo i prije riješiti. Struka to može napraviti za kratko vrijeme, ali je, ponavljam, potrebno promijeniti pravila ponašanja i strogo ih se pridržavati na dobrobit svih korisnika bazena - zaključio je gradonačelnik.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.