Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije: ove godine sva pomoć ide u BiH
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 25.2.2012 u 14:26.
ZDNews.hr

mons. Želimir Puljić Foto: Zadarski list


Zadarska nadbiskupija svake godine provodi Korizmenu akciju, a ove godine su sredstva koja se prikupe u Korizmenoj akciji namijenjena Crkvi u Bosni i Hercegovini. Prošle godine je za obnovu škole i sportske dvorane u Čileu prikupljeno 190 tisuća kuna.

Zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić tim je povodom uputio dopis župnim uredima, osnovnim i srednjim školama, vjeroučiteljima, gradovima i općinama u Zadarskoj županiji u kojem ih poziva na sudjelovanje i otvoreno srce u pomoći za egzistencijalne teškoće ljudi u BiH. Podsjeća da će, uz tu korizmenu akciju, i ove godine biti organiziran Tjedan solidarnosti s Crkvom i ljudima u BiH, od 4. do 11. ožujka.

- Cilj korizmene akcije i Tjedna solidarnosti je senzibilizirati javnost u Hrvatskoj za potrebe i nevolje Crkve u BiH, potaknuti međusobnu solidarnost, darežljivost i zajedništvo među našim vjernicima - poručio je mons. Puljić, u želji da se podrži opstanak hrvatskog naroda u BiH i pomogne gospodarski oporavak.

Poticaj za ovu korizmenu akciju je i pismo kardinala Tarcisia Bertonea u kojem je opisao teško stanje katolika u BiH.

Akcija se provodi tijekom cijele korizme, prilozi se mogu dostavljati u župne urede ili uplatom na žiro račun s naznakom „Za Crkvu u BiH“: Nadbiskupski ordinarijat Zadar, 2407000 - 1100041082 Poziv na broj: 02 00755877 - 536.

I milostinja koja se prikupi na Treću korizmenu nedjelju u crkvama diljem Zadarske nadbiskupije namijenjena je za programe Caritasa BiH i treba je dostaviti u ekonomat Zadarske nadbiskupije s naznakom „Kolekta za BiH“.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.