NAKON BORAVKA U ZADRU
XD Concept krenuo prema Genevi
Piše: R.I. | Objavljeno 25.2.2012 u 14:19.
ZDNews.hr


Dm zelena turneja, kao prvi u nizu događanja dm green city projecta 2012, danas se iz Zadra otisnula prema jednom od najposjećenijih svjetskih Sajma automobila u Genevi. Jedina energija koju će izvorni hrvatski proizvod – električni auto XD Concept koristiti je struja iz priključka kakav imaju sva kućanstva. Idejni začetnik projekta, Marko Lasić Nered i dm-ov područna menadžerica Tamara Vidović, na dočeku turneje predstavili su ideju i ciljeve projekta te najaviili ekološki odgovorne inicijative i kulturno-edukativne sadržaje koje će dm u 2012., Međunarodnoj godini energetske učinkovitost, pokloniti građanima.

Na dočeku dm zelene turneje u Zadar posjetitelje su zabavljali mažoretkinje i limena glazba, a pripadnice zadarskih sportskih klubova i zadarskih osnovnih škola ispratili su dm vozački tim, poznatog komičara Maria Petrekovića i Marka Lasića Nereda koji će prvi hrvatski električni automobil puniti u dm prodavaonicama diljem Hrvatske kako bi hrvatsku javnost upozorili na manjak infrastrukture potrebne za punjenje električnih vozila koja su iznimno isplativ i ekološki prihvatljiv oblik prijevoznoga sredstva. dm Zelena turneja na svom će putu do Geneve poruke o ekološkoj odgovornosti, kao zdravom načinu života, promovirati i u gradovima u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Austriji i Njemačkoj.

dm Zelena turneja povod je i za podsjećanje i motiviranje građana na ekološki odgovornu kupnju. U ožujku će svaki kupac u dm-u za 25 bodova na dm active beauty kartici moći preuzeti trajnu torbu za kupnju. dm želi prilikom svake kupnje podsjetiti kupce na važnost ekološki prihvatljivog ponašanja, pa će tako sve koji se odreknu polietilenske vrećice pri kupnji, dm motivirati s dodatnih 5 eko bodova na dm active beauty kartici.

U skladu s politikom održivog razvoja i društvene odgovornosti, dm će sav prihod od prodanih platnenih torbi investirati u kupnju uređaja „Krijesnica“. Radi se o izvornom hrvatskom proizvodu koji se spaja na fluorescentne cijevi te omogućuje uštedu električne energije veću od 50 posto. dm će uređaj donirati u pet hrvatskih škola kako bi učenici će tijekom boravka u školi imali osvjetljenje najsličnije sunčevom svjetlu koje je potpuno zdravo za oči.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.