ISTRAŽIVANJE UDRUGE IZADAR
33 posto Zadrana računalo koriste preko sedam sati dnevno!
Piše: R.I. | Objavljeno 25.2.2012 u 14:15.
ZDNews.hr


Udruga iZadar provela je istraživanje o načinu upotrebe računala na području grada Zadra. U istraživanju je sudjelovalo 1350 ispitanika od čega je 51 posto bilo muškaraca, a 49 posto žena. Navedeni rezultati su dobiveni anketirajući osobe koje posjeduju računalo.

Rezultati istraživanja ukazali su nepopularnost operativnih sustava baziranim na Linuxu s obzirom na svega 7 posto korisnika na tom polju. Ljubitelja Appleovih računala je svega 4 posto, dok su Windowsi zastupljeni u 87 posto kućanstava. Ostale operativne sustave koji nisu bili navedeni u istraživanju koristi 2 ispitanika.

33 posto građana računalom se koristi više od 7 sati dnevno. Od 5 do 7 sati koristi se 14 posto građana, 3 do 5 sati 31 posto građana, 1 do 3 sata 20 posto građana. Manje od jedan sat računalo koristi 2 posto građana.

Uredske alate poput Open Office, Libre Office, Microsoft Office i sličnih koristi iznenađujućih 95 posto ispitanika.

Vrijeme provedeno na računalu Zadrani najviše potroše na pregledavanja internet stranica, jer
prema rezultatima istraživanja 73 posto ispitanika na računalu najviše se koriste web preglednikom.

Email clientom najviše se koristi 3 posto ispitanika, grafičkim programima 5 posto, sviračem glazbe 7 posto, dok se ostalim programima koristi 12 posto ispitanika.

Završeni tečaj iz područja informatičkih znanosti ima 23 posto ispitanika.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.