Vodovod ne proizvodi atomske bombe
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 24.2.2012 u 16:08.
ZDNews.hr

Foto: Slobodna Dalmacija


Nedavni skandal zbog odluke Upravnog suda kojom je godišnji izvještaj o radu zadarskog “Vodovoda” proglašen poslovnom tajnom nedostupnom javnosti, izazvao je pažnju i gradskih vijećnika, koji su od gradske vlasti zatražili skidanje oznake tajnosti s tog dokumenta. Da smijurija bude kompletna, godišnji izvještaj “Vodovoda” svake godine razmatraju upravo − gradski vijećnici!

Interni akt

− Upravni je sud svoju odluku temeljio na nekakvom internom aktu “Vodovoda”. Ako takav akt zaista postoji, treba ga staviti izvan snage, poništiti ga i građanima omogućiti uvid u taj dokument, jer “Vodovod” ne proizvodi atomske bombe da bi to bila tajna − rekao je Šime Vulelija (SDP).

Odgovarajući mu, bivši direktor “Vodovoda” i aktualni dogradonačelnik Darko Kasap podsjetio je na to da izvještaji svih gradskih tvrtki dolaze na Gradsko vijeće i da nisu tajna.

− Ako postoji akt kojim se to proglašava tajnom, taj bi akt trebalo povući − smatra Kasap.

Zahtjev za uvid u godišnji izvještaj “Vodovodu” podnio je predstavnik GONG-a, no odbijen je uz obrazloženje da je to poslovna tajna. U “Vodovodu“ su se pozvali na izvjesni Pravilnik o poslovnoj tajni po kojemu su podaci o poslovanju, rezultatima, kreditima i financijskim pokazateljima tajni.

Zanimljivo je da je Pravilnik donesen u veljači prošle godine, tek nakon što su iz GONG-a zatražili godišnji izvještaj. Nakon Upravnog suda, na potezu je gradska vlast, koja bi kao predstavnik većinskog vlasnika trebala poništiti smiješnu odluku o “tajnosti” dokumenta do kojega mogu svi osim − GONG-a!

Bivši direktor “Vodovoda” i dogradonačelnik Darko Kasap još uvijek vozi automobil “Vodovoda” zahvaljujući ugovoru sklopljenom s Gradom.
Taština

− Riječ je o pogodovanju i taštini zamjenika koji službeni automobil “Vodovoda” koristi 24 sata, pa ga se viđa i pred vrtićima i školama, a amortizaciju automobila plaćaju građani. Prekinite ugovor i automobil vratite “Vodovodu” − zatražio je Željko Mikin (SDP), a odgovorio mu je opet Darko Kasap: − Razmotrit ćemo prijedlog i donijeti odluku!

Sirotinji veći računi

− Brojna staračka, mala i siromašna kućanstva ne bi trebala imati veće račune za vodu od onih koji troše više od njih. Ako potrošite 35 kubika, za svaki platite 12,97 kuna, ali ako potrošite samo tri kubika, platite 18,80 kuna po kubiku, zbog toga što se fiksni dio cijene vode briše samo onima koji potroše više od šest kubika, dok se onima koji potroše tri kubika naplaćuje kao da su potrošili šest − elaborirala je Omerka Šarić (SDP) još jednu nelogičnost iz zadarskog “Vodovoda”.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.