PERKOVIĆ I ŠIMUNOV U KRIVU
Što skrivaju u Košarkaškom klubu Zadar?
Piše: Hrvoje Bajlo | Objavljeno 23.2.2012 u 21:11.
ZDNews.hr

Kliknite na sliku za uvećanu verziju, Foto: Screenshot


S obzirom na aktualnu financijsku situaciju u KK Zadar, kontaktirali smo predsjednika kluba s namjerom da mu postavimo nekoliko pitanja vezanih za zaposlenike kluba, njihov broj, plaće i dugovanja prema istima. U kratkom razogovru, Šimunov nam je kazao nam da mu pitanja pošaljemo na e-mail. Iako su pitanja bila upućena samom Šimunovu, on nam je objasnio kako će pitanja poslati službenom odvjetniku Košarkaškog kluba Zadar, Rikardu Perkoviću. Odgovor koji smo dobili od samog Perkovića prenosimo ucjelosti:

Poštovani g. Bajlo,
ukladno Vašem zahtjevu za dostavom podataka upućenom prema KK Zadar izvješćujem Vas kako slijedi:

uvidom u Očevidnik pružatelja elektroničkih publikacija Vijeća za elektroničke medije utvrđeno je da Zadarsport a niti Zdnews nisu upisani sukladno odredbama čl.80 st.2 i 3 Zakona o elektroničkim medijima te sukladno čl.9 st.1 Pravilnika o upisniku pružatelja medijskih usluga i elektroničkih publikacija.

S time u svezi KK Zadar Vam nije dužan dati tražene podatke dok god ne otklonite opisane nepravilnosti u registraciji i poslovanju imenovanih site-ova.

Rikardo Perković, odvjetnik.


Perković i Šimunov priznali da su u krivu

Nakon primitka e-maila, zatražili smo objašnjenje od samog Perkovića s obzirom da je u svom mailu kao razlog odbijanja da dobijemo odgovore na pitanja naveo netočne činjenice. Naime, zadruga Zadar Sport registrirana u Trgovačkom sudu u Zadru 2007. godine pod MBS 110013835. U Sudskom registru smo registrirani za obavljanje djelatnosti kojima se bavimo (objavljivanje članaka, objava i publikacija online članaka), na što nam je Rikardo Perković izjavio 'Ako po zakonu imate pravo na ove odgovore mi ćemo vam ih dostaviti., upitali smo ga zbog čega nam je onda dostavio gore navedeni odgovor. Evo što o tome kaže službeni odvjetnik kluba:

- Ja sam službeni odvjetnik Košarkaškog kluba Zadar i kao takav postupam po naputcima koje mi izdaje Uprava kluba. Dakle, naputak Uprave kluba bio je da postupim na način na kojim sam postupio - kazao je Perković.

Na pitanje kada se sastala Uprava kluba po ovom pitanju, Perković nije znao odgovoriti, već nas je uputio da o tome pitamo 'Upravu kluba'.

Zatražili smo objašnjenje i od predsjednika kluba Edvina Šimunova na e-mail kojega smo primili od Perkovića. Šimunov se ogradio od odgovornosti te je kazao sljedeće:

- Imate pravo na pristup informacijama i dobit ćete odgovore na vaša pitanja. Do sada smo imali takav odnos da ste od mene dobili odgovore na sva pitanja, pa ćete i na ova. Osobno nisam zatražio od odvjetnika Perkovića da vam pošalje takav odgovor koji ste dobili, ali stav Uprave kluba je takav kakav je Perković napisao. Ipak, dogodio se previd i dobit ćete odgovore na svoja pitanja u zakonskom roku - kazao je Šimunov.

S obzirom da je Košarkaški klub Zadar još uvijek Udruga građana koja se najvećim dijelom financira iz proračuna grada Zadra, odnosno iz džepa poreznih obveznika, a po Zakonu o Pravu na pristup informacijama imamo pravo na pristup zatraženim informacijama, očekujemo da će nam predsjednik KK Zadra, Edvin Šimunov u interesu javnosti napokon odgovoriti na postavljena pitanja.

Isto tako se nadamo da će odvjetnički dvojac Šimunov-Perković bolje proučiti Zakone i propise vezane uz poslove koje obavljaju jer ovakvim postupcima srozavaju ne samo ugled kluba već i odvjetničke struke u cjelini.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.