Zbog kršenja Statuta smijenjena predsjednica Studentskog zbora Ana Šašek
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 23.2.2012 u 14:27.
ZDNews.hr

Zadarski List


Na sjednici Studentskog zbora Zadarskog sveučilišta, koja je održana u ponedjeljak poslijepodne, Ana Šašek, dosadašnja v.d. predsjednika, smijenjena je s te funkcije, čime ujedno prestaje biti članica Senata.

Kako nam je rekao Goran Vuković, predsjednik predsjedništva Studentskog zbora, izglasano joj je nepovjerenje zbog kršenja Statuta.

- Šašek je ciljano prekršila članak u kojemu stoji da rad Studentskog zbora mora biti javan, skupština kao najveće tijelo nije bila obaviještena o financijskim pitanjima. Uz to, financijsko izvješće nije predano u roku, čime je narušen ugled ove institucije. Za novog predsjednika Studentskog zbora izabran je Marko Franić, student Pomorskog odjela - rekao nam je Vuković.

Nepovjerenje Ani Šašek kulminacija je višemjesečne sapunice oko studentskog kluba u Zadru, čije je vođenje, nakon skupštine Studentskog zbora, održane sredinom prosinca prošle godine, preuzeo njezin dečko Ive Fatović.

Iako je Šašek tvrdila kako je to slučajnost i da je Fatović vođenje kluba dobio temeljem dobrih programa, to je izazvalo veliku buru među zadarskim studentima koji su je javno prozivali da je sve namjestila svom dečku i tražili njezinu smjenu.

Nakon što joj je izglasano nepovjerenje, Ive Fatović također je dao ostavku na mjesto voditelja studentskog kluba. Kakva će biti sudbina tog prostora, koji nije radio cijelu godinu dana, još nije poznato. Vuković kaže kako će prvo biti održana javna rasprava na kojoj će studenti i profesori pokušati naći model koji funkcionira.

- Ako ne bude išlo s voditeljem, ići ćemo na neku drugu soluciju. Mogu samo reći da nam je svima u interesu da klub zaživi što prije - rekao nam je Vuković.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.