Brnas: Jollyju trebamo pokazati tko je glavni u ligi
Piše: Zadarski List | Objavljeno 22.2.2012 u 14:42.
ZDNews.hr

Arhiva


Gotovo četiri i pol mjeseca nakon početka A-1 lige, Toni Brnas odigrao je prve službene minute u dresu Zadra. Dvadesetogodišnji Vukovarac na Višnjik je stigao prošlo ljeto,no spletom nesretnih okolnosti, dugo vremena nije uopće trenirao s momčadi. Prvu priliku u službenoj utakmici dočekao je tek prošle nedjelje protiv Zaboka, kada je odigrao treću četvrtinu, te postigao četiri poena, uz solidan obrambeni učinak.

- Odličan je osjećaj. Napokon sam dobio nekakvu priliku i nadam se da sam pokazao da mogu. Drago mi je da sam na neki način pomogao momčadi. S obzirom da sam odigrao cijelu treću četvrtinu, a još nisam sto posto spreman, ponestalo mi je snage. Nadam se da ću uskoro uhvatiti pravu formu i izboriti se za nešto više minuta u kontinuitetu. To je, naravno, trenerova odluka. Na meni je da nastavim raditi, trenirati i čekam novu priliku. Najvažnije mi je da sam zdrav - kaže Brnas.
Serija pehova

Bio je iznenađen kada mu je trener rekao da drugo poluvrijeme počinje u petorci.

- U poluvremenu još nisam znao da ću zaigrati, tako da sam na početku treće četvrtine, kada mi je trener rekao da uđem, bio pomalo šokiran. Mislim da su i moji suigrači bili iznenađeni. Bilo je malo treme, ali brzo je prošla, pogotovo kada sam pogodio prvi šut. Tako je bilo dosta lakše, nego da sam napravio neku pogrešku.

A do prvog pogođenog šuta u zadarskom dresu trebalo je prebroditi cijelu seriju zdravstvenih problema.

- Prvo sam izvadio zub pa sam dobio temperaturu, zbog čega me nije bilo desetak dana. Onda sam se vratio pa istegnuo preponu. Nakon toga sam se opet vratio pa mi se upalila dlaka. Morao sam to rezati i nisam smio ništa raditi mjesec dana, kako mi se ne bi ponovno upalilo. Kada sam to riješio, na prvom treningu u novoj godini sam iskrenuo zglob - prisjeća se Brnas.

Normalnim treninzima s momčadi priključio se tek prije dva tjedna.

- Sada je, srećom, sve u redu. Normalno da još nisam u pravoj formi, ali sam, prije povratka treninzima s momčadi, radio na fizičkoj spremi s našim pomoćnim trenerom. Nadam se da su pehovi sada iza mene.
U Šibenik po pobjedu

Zabok je svladan ponajviše zahvaljujući Anti Delašu, koji je povukao momčad u ključnim trenucima, iako većim dijelom drugog poluvremena razvoj situacije nije izgledao dobro po Zadrane.

- Kada treba odlučiti utakmicu u posljednjim trenucima, Delaš je jako smiren. Ima glavu za pogoditi te ključne šuteve, što je pokazao i u ovom slučaju.

Opći je zaključak da je najvažnije bilo uknjižiti nova dva boda, a to kako se do njih došlo će brzo pasti u zaborav.

- Da smo izgubili, bio bi nam to drugi poraz za redom, a što je najgore, prvi domaći. Važno nam je da na Višnjiku ostanemo nepobjedivi. Osim toga, uvijek je mnogo teže ući u sljedeću utakmicu kada imaš iza sebe dva poraza, a znamo da nas čekaju vrlo teški dvoboji. Vrlo je važno za moral momčadi da smo, unatoč problemima, uspjeli pobijediti Zabok.

Za dva dana Zadrane očekuje gostovanje kod drugoplasiranog Jollyja, koji zaostaje samo jedan bod.

- Iako smo ih doma dobili prilično lako, znamo da nas u Šibeniku čeka teška utakmica. Uostalom, od te prve utakmice, doveli su neke igrače, novog trenera i igraju bolje, što se vidi i po rezultatima. Imaju osam uzastopnih pobjeda i sigurno žele nastaviti niz, ali mi želimo obraniti prvo mjesto. To je dobra momčad, s dobrim trenerom Vlašićem, koji me vodio u reprezentaciji i dobro ga poznajem. Bit će teško, ali trebamo ih pobijediti i pokazati tko je glavni u A-1 ligi - za kraj će Brnas.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.