Bez visokih igrača teško do gostujućih bodova
Piše: Zadarski List | Objavljeno 21.2.2012 u 14:17.
ZDNews.hr

Arhiva


Nakon još neuspješnog gostovanja, ovog puta u Križevcima, košarkašima Sonik-Puntamike kroz ovaj tjedan slijede pripreme za novi prvenstveni ispit protiv Svjetlosti u Jazinama. Nakon dva poraza u nizu traži se pobjeda iako ne nedostaje problema u stožeru zelenih. Najveći je problem sa ozljedama visokih igrača, Ramljaka i Čakaruna što se itekako osjetilo u porazu od Križevaca. Domaćin je iskoristio tu slabost Puntamičana te upisao važne bodove.

U toj utakmici jedini na visini zadatka uz Petra Marića bio je Luka Drezga koji je ubacio čak 26 poena uz odličan šut, 6-7 za dva i 3-6 za tri. Ipak bilo je to premalo za prvi ovosezonski gostujući uspjeh na kojeg će zeleni morati još uvijek pričekati.

- Nismo uspjeli doći do pobjede, a glavni problem nam je predstavljao nedostatak visokih igrača. Došli smo bez Ramljaka, a u prvoj minuti smo imali peh da se ozlijedio Čakarun. Bez njih dvojice ostali smo praktički na jednom centru Šarliji i kad se on umorio Križevčani su nas prvenstveno preko Grgata iskažnjavali. Pokušali smo sa zonom u završnici, no nismo uspjeli ništa drugo osim ublažiti poraz.

Kako se suprotstaviti favoriziranoj Svjetlosti u subotu? Pogotovo ako i na toj utakmici budu izostali spomenuti ozlijeđeni igrači.

- Nadamo se da će se netko od njih oporaviti. Ako to ne bude tako morat ćemo se snaći s onim što imamo. Igramo u Jazinama, pred našom publikom i uz veliku borbu možemo pobijediti Brođane. Svjesni smo da su gosti u uzlaznoj putanji, pojačali su se za pokušaj ulaska u Ligu za prvaka te će doći našpanani da u Jazinama dođu bliže tom cilju. Mi ćemo napraviti sve da ih onemogućimo u tome i vjerujem da smo sposobni pomrsiti im račune.

Tu ste tek tri tjedna i iza vas su dva nastupa u zelenom dresu.

- Nisam tu dugo, no već mogu kazati da je sve sjelo na svoje mjesto. Uklopio sam se odlično, pogotovo nakon nekoliko treninga i lagano hvatam pravi zalet. Zadovoljan sam kako sam odradio utakmice u Zaboku i Križevcima, no ipak bih bio sretniji da smo dobili barem jednu, a ja da sam loše odigrao. Nadam se da će i pobjede doći, a vjerujem da ćemo uspjeti već protiv Svjetlosti u Jazinama. Isto tako kod mene je prisutan veliki motiv jer ću po prvi put zaigrati u hramu košarke kao pripadnik domaćeg sastava - zaključio je Drezga.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.