Delaš "strašan" protiv Zaboka, Brnas pokazao da može
Piše: Ivan Anić | Objavljeno 19.2.2012 u 22:27.
ZDNews.hr

Arhiva


Iako konačan rezultat govori dovoljno u korist KK Zadar, domaći navijači su večeras imali rijetku priliku gledati egal utakmicu u kojoj su Zadrani od polovine druge četvrtine lovili rezultat. Samoj utakmici prethodila je minuta šutnje u čast pokojnom sportskom novinaru Miloradu Bibiću-Mosoru, a gromoglasan aplaus koji se proširio dvoranom po završetku dovoljno govori o kakvom čovjeku se radilo.

Zadrani su na teren istrčali u već poznatoj petorci Delaš, Vrkić, Ramljak, Ivanov i Kaštropil koji je na početku stvarao velike probleme centrima Zaboka, kako u napadu tako i u obrani. Uz njega, u prvim minutama utakmice odličnu partiju nagovjestio je i sjajni Delaš koji je susret završio s 23 poena, uz osam skokova i šest asistencija. Zadrani su preko navedenog dvojca poveli rezultatom 10:4 da bi se u drugu četvrtinu otišlo sa 4 poena prednosti, 21:17.

Drugu četvrtinu otvara mladi Šango „tricom“ i polaganjem, no, to se ne sviđa raspoloženom Ležu koji ga prati istim učinkom. Njemu se pridružuje i Ivan Perinčić koji polovicom četvrtine zabija šut za tri poena i postavlja rezultat na 27:27. Tad Zadrani padaju, a jedini otpor, kako u napadu tako i u obrani, pruža borbeni Krapić što goste dovodi u prvo vodstvo 30:31 tri minute prije kraja prvog dijela. Delaš solo akcijama zadržava priključak, no, Bašić zabija šut preko cijelog terena i na odmor se odlazi rezultatom 33:38.

Nakon odmora igrači Aleša Pipana ulaze u utakmicu borbenije i čvršće u obrani, a pozitivne pohvale dobija i Toni Brnas kojeg domaći navijači do večeras nisu imali prilike gledati. Brnas je, možemo slobodno reći, uz pomoć dalekometnih ubačaja Delaša držao priključak u prvim minutama drugog dijela zaustavivši Krušlina, a kasnije i Leža. Uz to je postigao i 4 poena, te digao publiku na noge atraktivnom blokadom na Krušlinu, a svoj obol u trećoj četvrtini dao je i Radić koji slobodnim bacanjima ne dopušta gostima da pobjegnu rezultatski iako su u dva navrata imali 8 razlike. U nastavku je najviše problema Zadranima radio Lež koji je susret završio sa 15 poena.

Zadnju četvrtinu Radić otvara sa dva uzastopna ubačaja, Šango i Zadnik ga prate tricama, a Ivanov zabija svoje prve poene na asistenciju Zadnika za 61:61 3 minute prije kraja. Nakon toga voda kreće na mlin Zadranima, a najveći doprinos u seriji 13:3 daje Delaš koji zabija, asistira, „skače“ i mirno izvodi slobodna bacanja. Gostujući trener je dvije minute prije kraja pozvao minutu odmora i održao „motivirajući“ govor svojim igračima, no, to nije bilo dovoljno da Zabočani prirede iznenađenje 17. kola A1 lige.

Za kraj valja napomenuti kako je utakmicu s tribine gledao i Brandon Brown, te kako je uz Vrbanca, Batura i Olivarija zbog ozljede utakmicu s klupe gledao i Vragović.

STATISTIKA

KK Zadar - KK Zabok 74-65 (21-17, 12-21, 16-17, 25-10)
KK Zadar: Zadnik 4, Smolić, Ivanov 4, Brnas 4, Radić 8, Šango 11, Kaštropil 8, Delaš 23, Ramljak 3, Krapić 9, Vragović, Vrkić.

KK Zabok: Pešut 2, Zadravec 2, Janković 4, Lež 15, Turk, Bubalo 8, Crnjević 2, Perinčić 6, Tomas 5, Bašić 5, Krušlin 6, Kraljević10.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.