Križevčani previsoka prepreka
Piše: Andrija Dešpoja, Zadarski list | Objavljeno 19.2.2012 u 15:06.
ZDNews.hr

Foto: Zadarski list (arhiva)


Košarkaši Sonik-Puntamike nisu ni deveti ovosezonski pokušaj osvajanja bodova u gostima zaključili s uspješnim. Ovog puta ispriječili su se Križevci koji su u većem dijelu utakmice bili bolji protivnik te na račun više raspoloženih pojedinaca došli do prve pobjede nakon sedam poraza u nizu.

Puntamičani su u prvim minutama ostali bez Čakaruna koji je doskočio na nečiju nogu i pritom izvrnuo zglob te je trener Plantak ostao tek na dva imena za igru pod košem, Šarliji i Vranešu. Taj detalj usmjerio je čitavu utakmicu u korist Križevčana koji su tražili tako-reći bodove spasa. Puntamičani su čak poveli nakon trice Marića i dvice Šarlije (5-2), međutim to se ispostavilo kao i jedino njihovo vodstvo na utakmici. Domaćin je ekspresno uzvratio serijom 12:4 u koju su najviše ugradili centri Zrnić i Buva te su zeleni do kraja utakmice bili osuđeni gledati u leđa Križevčana. Veliki problemom za obranu zelenih ispostavio se zaštićeni igrač Gaćeša koji je neumoljivo pogađao izvana, a prvu tricu ubacio je za odlazak svojih na 17-11, dvije minute prije kraja prve dionice. Tada je svoj doprinos dao i Gligora sa tricom i dvicom pogođenom sa sirenom za kraj prvih 10 minuta nakon kojeg su Puntamičani imali samo šest zaostatka (22-16).

Ipak, svoju bolju igru domaći košarkaši su počeli naplaćivati u drugoj dionici koju je otvorio Gaćeša dvicom, nadovezao se Grgat sa četiri poena i prednost je porasla na najvećih do tada plus 10 (28:18). Drezga je smanjio na 28-20, međutim tada Gaćeša stavlja dvije trice u nizu i jedno slobodno bacanje za velikih 15 viška Križevčana (35-20). Do kraja poluvremena zeleni uspijevaju konsolidirati svoje redove zahvaljujući Drezgi i Mariću koji su prepolovili vodstvo domaćih košarkaša na 38-31.

S tim zaostatkom Plantakovi igrači su održali nadu da će stići iz devetog pokušaja do gostujuće pobjede, ali ta nada je tinjala tek prvih sedam minuta nastavka u kojima su Puntamičani izgledali najbolje u utakmici. Drezga je uzeo loptu u svoje ruke i hladnokrvnom preciznošću iz napada u napad pogađao koš domaćina, no to su uspijevali i Križevčani. Trećom tricom na utakmici Drezga je donio približavanje na tek četiri poena zaostatka (51-47), ali kad se umorio ugasili su se i Puntamičani koji kako je vrijeme odmicalo nisu više pronalazili nova rješenja. Zato su Križevci uporno spuštali loptu pod koš za Grgata koji je koristio izmorenost i opterećenost prekršajima jedinog centra zelenih, Šarlije. Njegova simultanka od šest poena u nizu pred završnicu treće dionice donijela je povratak domaćih na 11 razlike (59-48). Uspio je Marić uzvratiti tricom (59-51), no posljednja dva napada optimalno iskorištava probuđeni Žitko sa dvije trice u nizu koje su zapečatile sudbinu Puntamičana (65-51). Prednost domaćina nastavila je rasti i kroz prvi dio posljednje dionice. Gaćeša je ubacio novu tricu za 69-51, Grgat je s četiri poena u nizu donio najvećih 21 viška Križevčanima i na parket su tada izašli rezervisti. Sve što su uspjeli zeleni do kraja susreta napraviti jest smanjivanje na prihvatljivijih 14 minusa, a kakav-takav osmijeh na lice Plantaka donio je najmlađi Segarić sa odlično iskorištenima minutama u već riješenoj utakmici. Od pojedinaca treba izdvojiti kod domaćina tercet Gaćešu (16p), Grgata i Žitka (14p), dok je kod zelenih prednjačio precizni Drezga s 26 poena, a jedinu pomoć imao je u Mariću koji je ubacio 15 poena.

KRIŽEVCI - SONIK-PUNTAMIKA 84:70 (22:16, 16:15, 27:20, 19:19)

KRIŽEVCI - Sportska dvorana OŠ Ljudevit Modec.

KRIŽEVCI: Glavinić 8 (3-3), Gaćeša 16 (2-3), Gligora 13 (4-4), Sertić, Ćušek, Žitko 14, Hrkač, Buva 9 (1-2), Svoboda 2, Zrnić 6 (2-2), Mikulić 2, Grgat 14 (2-4). Trener: Rudolf Jugo.

SONIK-PUNTAMIKA: Jurlina 2, Marić 15 (2-2), Segarić 5, Čakarun, Pešut 2, Drezga 26 (5-6), Dražović 7, Vraneš, Jurjević 5, Grabovac, Šarlija 8. Trener: Neven Plantak.

PLANTAK: NEMAMO SREĆE S OZLJEDAMA

- Što reći kad se peh sa ozljedama nastavio u prvoj minuti utakmice. Došli smo bez Ramljaka, a kad se ozlijedio Čakarun ostali smo tek na Šarliji te Vranešu. To su Križevčani vješto koristili spuštajući loptu na svoje centre. Mi smo udvajali, a oni su se odlučivali na treći pas gdje su nas Gaćeša i Žitko iskažnjavali. Morali smo riskirati, jer je bilo jasno da Šarlija sam neće moći parirati centrima Križevaca. Nemamo sreće sa ozljedama, ali isto tako ove sezone naši zaštićeni igrači ne pogađaju otvorene šuteve dok protivnički to uspijevaju i u ta dva razloga leži veliki razlog našim neuspjesima na gostovanjima. Kad se tome pridoda i prevelik protok igrača dosad kroz sezonu ne možemo biti ni nezadovoljni sa postignutim rezultatima. Naša realnost je borba za ostanak i uz borbenost i malo sreće želimo taj cilj i ostvariti.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.