Zadarski rukometaši dominirali protiv Splita II
Piše: Andrija Prović, Zadarski list | Objavljeno 19.2.2012 u 15:02.
ZDNews.hr

Foto: Zadarski list (Vedran Sitnica)


Kada je semafor u 10. minuti pokazao tek prvi pogodak za Splićane, a o dominaciji Zadrana prethodno svjedočio sa osam uzastopnih, bilo je jasno u kojem će se smjeru razvijati dvoboj 12. kola. Na otvaranju proljetnog dijela Druge lige - jug igrači Frane Karduma bili su suvereni svih 60 minuta te na kraju upisali peto ovosezonsko slavlje.

Nakon početnog šoka Splićani su do poluvremena uspjeli zabiti 12 golova, no slaba je to utjeha sastavu čiji je vratar loptu iz mreže u istom razdoblju morao vaditi 20 puta. Čirjak, Šimičević, Arbanas i ostatak dobro raspoloženog domaćeg društva iz napada su u napad održavali visoku prednost, ne dopuštajući da suparnici u niti jednom trenutku ozbiljnije zaprijete. U drugom poluvremenu Zadrani su u sličnom ritmu nastavili započeto: agresivnom obranom te polukontrom i kontrom čuvali su zalihu od pet do najvećih 10 golova viška, a Split je jedinu kakvu-takvu šansu vidio kod rezultata 23:18. U rubrici namijenjenoj strijelcima devetku je za domaće upisao Ivan Čirjak, dok su kod Splićana najbolji realizatori bili Nikola Šolić i Jure Fistonić sa devet, odnosno 10 golova. U sljedećem kolu Zadar će nove bodove potražiti na gostovanju kod Jelse.

ZADAR - SPLIT II 35:26 (20:12)

ZADAR - Dvorana Mocire. Gledatelja: 150. Suci: Mate Milić i Ante Stipandžija (oba Šibenik).

ZADAR: Perić, Zelić 1, Malenica 1, Jerak 5, Arbanas 5, Šeremet, Šimičević 7, Bukva 5 (1), Malčić, Svorcina, Čirjak 9, Radaš 1 (1), Birkić 1, Merhar, Cota. Trener: Frane Kardum.

SPLIT II: Leko, Drnasin, Muslim 1, Kustura, Šolić 9 (2), Bendeviš 1, Dodig 1, Rajković, Šimić, Maretić 1, Fistonić 10, Mihanović 3. Trener: Ante Plazibat.

Sedmerci: Zadar 2 (2); Split II 2 (2).

Isključenja: Zadar 6 minuta; Split II 6 minuta.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.