All-Star utakmica počela bez minute šutnje za suca Bibića
Piše: Vecernji.hr | Objavljeno 18.2.2012 u 15:24.
ZDNews.hr

Foto: Arhiva


Križevčane su neobaveznom košarkom zabavljali najbolji igrači iz hrvatskih klubova. Predvođeni najboljim strijelcem utakmice zagrebašem Heytveltom (29 koševa), cibosom Harperom (25), cedevitašem Owensom (22) i zagrebašem Halilovićem (20), selekcija Stranaca pobijedila je Domaće sa 150:138.

Za Hrvate je igrao i naturalizirani Amerikanac Dontaye Draper, ali samo prvu četvrtinu, koji je ubacio pet trica iz pet pokušaja, a u momčadi Dražena Anzulovića najefikasniji su bili cedevitaš Car (25) i zagrebaš Kasun (25).

Za najboljeg igrača ove revijalne utakmice proglašen je Cibonin branič Antwain Barbour (16 koševa), ujedno i pobjednik natjecanja u zakucavanju. U natjecanju u tricama najmirniju ruku imao je Marko Car, a najatraktivnijim sudionikom imenovan je Harper. Zapravo, dvojica cibosa bili su tandem letača, s najviše takozvanih "alley-oop" zakucavanja s nabacivanjem suigraču.

Pehar za Strance preuzeo je Zagrebov trener, srpski stručnjak, Vladimir Androić kojem je to blaga utjeha za izgubljeni finale Ćosićeva kupa večer prije.

Nažalost, na ovaj praznik revijalne košarke pala je mrlja za što nisu krivi domaćini Križevčani već Hrvatski košarkaški savez. Na dan kada je preminuo dugogodišnji košarkaški sudac i opunomoćenik Milorad Bibić, poznatiji po nadimku Mosor, nitko nije našao za shodno da mu se prije utakmice oda počast minutom šutnje. Bez obzira što Mosor i predsjednik HKS-a Danko Radić (kojeg ovdje nije niti bilo) godinama nisu bili u ljubavi, na organizatorima iz HKS-a ostaje mrlja.

U kadetskoj ekshibiciji Crveni su pobijedili Bijele sa 104:81, a u redovima pobjednika najviše su se svidjeli igrač utakmice Lovro Mazalin (kadet Cibone) strijelac 28 koševa i Antonio Vranković, sin proslavljenog košarkaškog asa Stojka Vrankovića (10 koševa).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.