zadarski poduzetnik iz new yorka ide kod gradonačelnika
Miletić: Amerikanci žele hotel Zagreb sa 150 soba
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 17.2.2012 u 14:16.
ZDNews.hr

Foto: Slobodna Dalmacija


Tri velike američke hotelske kuće zainteresirane su za ulaganje u hotel “Zagreb”. Marriot, Hyatt Regent i Grand Hayatt Park. Spremne su investirati oko 30 milijuna dolara, ali u hotel sa 150 soba. To znači da bi sadašnja zgrada trebala dobiti proširenje u obliku aneksa sa zapadne strane. Takav hotel visoke kategorije je moj, ali i gradski interes, pogotovo u sklopu planova o uređenju i oživljavanju Nove rive.

Ovo su “pregovaračka polazišta” s kojima Milan Miletić ovih dana namjerava krenuti u razgovore s gradonačelnikom Zvonimirom Vrančićem o budućnosti svoga hotela “Zagreb”. Miletić vjeruje da će uspjeti uvjeriti gradonačelnika kako je njegov prijedlog u interesu grada i da će mu gradska uprava prodati teren od oko 800 kvadrata na kojem je danas policijski parking, a gdje bi se gradio aneks budućeg hotela.

- Bez tog proširenja jednostavno neće biti investicije u hotel. Studija arhitekta Igora Pedišića, koji je ponudio butik hotel s 60-ak soba i s kojim sam osobno bio iznimno zadovoljan, nije prošao kod hotelskih lanaca. Kad su vidjeli lokaciju hotela na rivi rekli su: vauuu! Ali kad su investiciju stavili u kalkulaciju, shvatili su da je takav projekt apsolutno neisplativ.

Predložili su dogradnju hotela na 150 soba. Ako je ulaganje po sobi između 150 i 200 tisuća dolara, sami izračunajte kolika je to investicija - kaže Miletić svjestan da će veliku prepreku prema zacrtanom cilju imati u zadarskim konzervatorima koji nisu pretjerano skloni mijenjanju vanjskog izgleda i gabarita zaštićene zgrade nekadašnjeg hotela “Bristol”.

- Načelno smo razgovarali s konzervatorima, ali zasad nismo ulazili u detalje.

Ipak smatram da je glavna odluka na Gradu. Ako on da zeleno svjetlo, što može napraviti prema uvjetima novog prostornog plana, ja ulazim u investiciju, a Zadar će na rivi dobiti novi sadržaj, “brand name” hotel koji u svakom slučaju zaslužuje.

No, što će se biti s hotelom “Zagreb” ako grad i/ili konzervatori ne prihvate ponuđeni prijedlog?

- Dosad smo u nekoliko navrata razmišljali o drugim varijantama, kao što je hostel ili prenamjena u stambeni prostor. Pokušavali smo i otkupiti stanove u susjednom dijelu zgrade, ali vlasnici za njih traže basnoslovne iznose. Na kraju smo od svega odustali jer ništa nije bilo isplativo, kaže Miletić.

Kritike su dobre

- Čuo sam za kritike upućene mi na Gradskom vijeću zbog odugovlačenja s obnovom hotela Zagreb. Kritike su dobre, ali vjerujte da ni jednom kritičaru nije toliko stalo do obnove hotela “Zagreb” kao meni. O njegovoj prodaji, kao i prodaji hotela “Kolovare” i bivšeg hotela “Beograd” nikad nisam razmišljao. Ja sam Zadranin, tu sam rođen, dijete sam ovog grada.

Ponuda za prodaju sam imao, ali moja deviza je uvijek bila ‘razvijati, a ne prodavati’. Smatram da sam to pokazao odnosom prema hotelu “Kolovare”. No ako stvari ipak krenu drugim tokom, za deset godina, tko zna... poručuje Miletić.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.