Zadarski vodovod upozorava: Zaštitite vodomjere, plaćate ih sami!
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 16.2.2012 u 14:09.
ZDNews.hr

Slobodna Dalmacija


Rekordno niske temperature već su izazvale popriličnu štetu i natjerale brojne Zadrane da još jednom pažljivo pročitaju svoje ugovore i pregledaju poleđinu računa koje dvomjesečno plaćaju Vodovodu.

Kvaka je u “malim slovima”: na poleđini svakog računa, ali i u ugovoru o priključku vode, piše da potrošači moraju zaštititi svoje vodomjere od niskih temperatura i oštećenja ili će u slučaju puknuća izazvanog ledom sami snositi eventualne troškove.

- Do sada nam se javilo stotinjak potrošača kojima je led oštetio vodomjere, a najveći dio njih je s područja Obrovca i Starigrada gdje su vjerojatno bile i najniže temperature. Cijena novog vodomjera i njegovo postavljanje koštaju oko 600 kuna, a građani znaju negodovati iako je jasno da to nije, niti može biti, trošak Vodovoda - objašnjava direktor zadarskog komunalnog poduzeća Hrvoje Patrk.

Vodovod je imao sreće sa svojim pumpama i postrojenjima: unatoč tome što je i u utorak rubni dio Zrmanje bio zaleđen ne dovodeći u pitanje crpljenje vode, osim nekoliko nadzemnih hidranata, nije zabilježena nikakva značajnija šteta. Međutim, nezaštićeni kućni vodomjeri su očekivano pucali, a problem je u tome što u Vodovodu očekuju da će idućih dana broj takvih slučajeva biti značajno uvećan.

Naime, brojna oštećenja vodomjera bit će evidentirana tek otopljenjem, a najveći broj takvih slučajeva događa se na vodomjerima vlasnika vikendica i kuća u kojima zimi nitko ne živi.

-Većina “vikendaša” zaštiti svoje vodomjere, ali uvijek je dosta onih koji zaborave to učiniti, pa kada se led otopi, počnu nam stizati prijave oštećenja - kaže direktor Patrk, navodeći da će određeni broj puknuća evidentirati i Vodovodovi “čitači vodomjera”.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.