ZAGREB I CEDEVITA U FINALU
Zagreb preokretom izborio finale
Piše: Kosarka.hr | Objavljeno 15.2.2012 u 23:07.
Prošlogodišnji finalisti ove su se godine susreli u polufinalu, a slavio je Zagreb 76:72 nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu.
ZDNews.hr

Ive Ivanov, Foto: Arhiva


Prošlogodišnji finalisti ove su se godine susreli u polufinalu, a opet je uspješniji bio Zagreb. U vrlo napetoj utakmici Zagreb je uspio nadoknaditi 14 koševa razlike s poluvremena i na kraju slaviti 76:72. U finalu će odmjeriti snage s gradskim rivalom Cedevitom koja je ranije pobijedila Split.

Odlično prvo poluvrijeme Zadra Zagreb je poništio dominacijom u trećoj četvrtini u kojoj su nadoknadili -14 i vratili stvari na početak uoči posljednje četvrtine. U zadnjih se 10 minuta ušlo s 58:58. Početkom četvrtine bilo je izjednačeno, a prvo odvajanje stiglo je nakon što je Mulaomerović sa šest uzastopnih koševa odveo Zagreb na 69:64. Ivanov i Delaš su odgovorili koševima uz prekršaj i Zadar je poveo 70:69. Krapić i Rančić su nakon toga postigli koševe za 72:72. Odgovornost za Zagreb je preuzeo iskusni Mulaomerović koji je pogodio za 74:72, nakon čega je Delaš promašio ključni šut za Zadar. Lopta je došla do Rančića koji je brzo fauliran, a iz slobodnih bacanja je postavio 76:72 i zaključio utakmicu.

Zadar je bolje otvorio utakmicu i sredinom četvrtine je Vragović povukao kontru i položio za 12:6. Zagreb se vratio u egal ponajviše zahvaljujući Kasunovoj dominaciji pod košem na koju Zadrani nisu imali odgovora. Zagreb je u prvoj četvrtini imao samo tri strijelca (Kasuna, Markotu i Mulaomerovića), a s tako malo raspoloženih igrača nisu mogli parirati rastrčanom Zadru koji je nakon uvodnih 10 minuta imao vodstvo 20:17.

Bolju igru iz prve četvrtine Zadar je okrunio u drugoj koju je otvorio serijom 10-0 za velikih +13 (30:17). Zagreb je prvi koš u četvrtini postigao tek nakon četiri minute, kada je May bio precizan sa slobodnih bacanja. May je u drugoj četvrtini bio jedini raspoloženi igrač Zagreba, dok je Zadar odlično igrao na krilima Ivanova i Delaša. Na poluvrijeme se otišlo s 46:32 za Zadar.

U trećoj su četvrtini Zagreb i Zadar zamijenili uloge – Zadar je bio bez ideje u napadu, a Zagreb je to kažnjavao na drugoj strani. Nastavak su Mravi otvorili serijom 10-0 kojom su prišli na samo četiri razlike. Prvi koš Zadra stigao je tek nakon četiri i pol minute igre, a uskoro je May u potpunosti vratio Zagreb u utakmicu – nakon prekršaja prilikom šuta za tricu, pogodio je sva tri bacanja i smanjio na minimalnih 47:46. Dominaciju Zagreba okrunio je Mašić koji je uskoro iskoristio statičnu obranu Zadra i lagano zakucao za vodstvo 50:49. Kasun je uskoro postigao koš uz faul za 55:51, ali se Zadar do kraja četvrtine ipak uspio vratiti u egal i izboriti 58:58 uoči posljednjih 10 minuta.

Zagrebovo najjače oružje i u ovoj su utakmici bili centri – May je ubacio 19, a Kasun 17 koševa, dok je Mašić dodao 13. Najefikasniji kod Zadra je bio Ivanov s 23, Delaš je ubacio 16, a Vragović 14 koševa.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.