Prijedlog proračuna za 2012: manje novaca zdravstvu i obrazovanju - više novaca Crkvi i braniteljima
Piše: advance.hr | Objavljeno 15.2.2012 u 7:59.
ZDNews.hr

Arhiva


Prema prijedlogu proračuna za ovu godinu mnoga ministarstva će raspolagati s manje novaca, a među najvećim "gubitnicima" su ministarstva zdravlja, poljoprivrede, prometa, obrazovanja, dok su među onim resorima koja će imati više nego u 2011 ministarstva rada i mirovinskog sustava, vanjskih i europskih poslova, zaštite okoliša i ministarstvo branitelja, kako prenosi HRT.

Umjesto dosadašnjih 245, u proračunu za Crkvu predviđeno je 250 milijuna kuna, a povećat će se i naknada za oduzetu imovinu s 5,5 milijuna na 7,7 milijuna kuna.
Prema prijedlogu proračuna Crkva bi od poreznih obveznika, bez obzira bili oni vjernici ili ne, po svemu sudeći, trebala dobiti još više novca nego lani.
Na Crkvu se neće odnositi ni najave o povećanju poreza ministra Slavka Linića, budući da ona nije obavezna plaćati poreze kao ni izvještavati Vladu gdje odlaze milijuni koje dobija od države.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.