HGSS-ovcima se pokvarila dva vozila
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 15.2.2012 u 7:49.
ZDNews.hr

gss.hr


U nedjelju je zadarskim HGSS-ovcima preko centra 112 dojavljeno da se u zaseoku Torbički Vagan u okolici Srba nalazi troje mještana o kojima, zbog izuzetno velike količine snijega, šest dana nije bilo nikakvih vijesti.

Spašavatelji su krenuli prema osam kilometara udaljenom Tiškovcu, ali se tri kilometra od odredišta vozilo pokvarilo, a spašavatelji su izvučeni tek predvečer. U ponedjeljak je iz Zadra krenulo devet spašavatelja radi probijanja do Tiškovca i izvlačenja terenskog vozila.

Troje članova HGSS-a je prebačeno do Tiškovca odakle su na skijama dostavili hranu u tri kilometra udaljeni Torbički Vagan, dok je drugi tim pokušavao izvuči „quad“. Na nesreću, pokvarila se i Nissan Navarra, pa je „quad“ izvučen uz pomoć Granične policije.

Cijela je akcija završena u utorak navečer izvlačenjem vozila i povratkom prvog tima iz Torbičkog Vagana gdje su zatekli mještane dobro opremljene za hladne zimske dane.

U akciji je sudjelovalo deset pripadnika HGSS Zadar i tri pripadnika Granične policije.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.