KNJIGA O GOTOVINI
Gradonačelnik Vrančić napustio promociju iz protesta
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 15.2.2012 u 7:37.
ZDNews.hr

Slobodna Dalmacija


"Nije mi bila namjera cijelo vrijeme bježati, niti sam vodio privatni rat pa da bih bio optužen za organizaciju zločinačkog pothvata. Ali politika i političke garniture nisu na vrijeme odradile svoj posao" riječi su to generala Ante Gotovine koje je okupljenima na predstavljanju knjige Mladena Pavkovića "General pukovnik Ante Gotovina" prepričao umirovljeni brigadir HV-a Danijel Kotlar.

Gotovina je to izrekao svom bivšem suborcu i prijatelju u haškom pritvoru gdje ga je Kotlar posjetio u dva navrata.

"Iz njegova ratnog puta svima je jasno da je Gotovina bio općehrvatski zapovjednik. Cijenim sve, ali po tome je bio najveći hrvatski general i nije slučajno baš on "odabran" za Haag jer je tako preko njega izvršen udar na Domovinski rat" ustvrdio je Kotlar uz aplauz odobravanja prepune Gradske lože u Zadru.

Podsjetio je na 1992. godinu kada se Gotovina istaknuo kao zapovjednik obrane Livna, što mu je bila odskočna daska da postane zapovjednik vojnog područja Split i tako zapovijeda oslobodilačkom akcijom Maslenica.

Promociju knjige obilježila su i dva manja incidenta. Na samom početku skupu se htio nepozvan obratiti jedan bivši politički zatvorenik, a tijekom govora autora knjige Mladena Pavkovića u kojem se, među ostalim, obrušio na partizane, homoseksualce i druge društvene manjine, Ložu je napustio zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Govoreći o političkim i medijskim okolnostima koje su dovele do uhićenja, suđenja i presude generalu Anti Gotovini za Oluju povjesničar i upravitelj zadarske podružnice HAZU, dr. Zlatko Begonja, istaknuo je "neprincipijelnost i licemjerstvo medija" koje su "udruženi s lošom politikom i prevrtljivim ponašanjem političara" doveli u slučaju Gotovine do "deficita nacionalnog ponosa i dostojanstva", što Pavković i dokazuje na preko 400 stranica knjige, navodeći brojne medijske istupe tadašnjih, ali i današnjih protagonista domaće i međunarodne politike.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.