VIDEO
Otkriveno tko stoji iza pseudonima BijesPrvi: Prisjetite se hitova "Kiro prosviro" i ostalih
Piše: Index.hr | Objavljeno 14.2.2012 u 18:55.
ZDNews.hr


BIJESPRVI proslavio se serijalom videa o bivšem ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu pod nazivom "Kiro prosviro" postavljenih na YouTube. Javnost niti novinari nisu znali o kome se radi, a sebe je BijesPrvi opisivao kao zagrebačkog studenta koji prati politička zbivanja. Današnji Nacional objavio je kako iza imena BijesPrvi stoje Krešimir Macan, Zinka Bardić i Marko Rakar.

"Inspiracija za ime BijesPrvi bila je Priča iz davnine - Kako je Potjeh tražio istinu. S obzirom da je Index jedini tada pisao o Aferi Verona, tražio sam način da probijem totalnu blokadu medija oko te afere", priča za Index Macan. Iako je tada radio u agenciji za odnose s javnošću i bio angažiran oko privatizacije Plive, Macan kaže da je cijela priča o BijesuPrvom čista građanska inicijativa i aktivizam.

"Tražio sam način da objavimo istinu o Aferi Verona, i shvatio da je Youtube jedini kanal kojega nitko u Hrvatskoj u tom trenutku ne može kontrolirati, bilo je to danas daleke 2006. godine. Nakon nekoliko prvih videa koji su prošli izvanredno, dogodio se - Kiro prosviro, a sve nakon toga je povijest. Kiro prosviro skupio je milijun gledanja, što su tada bile nevjerojatne brojke. BijesPrvi uspio je s tim videima poslati poruku javnosti jer to nije bilo moguće normalnim putevima zbog tadašnje Sanaderove blokade nad medijima i izazvati pozornost domaće kao i svjetske javnosti jer je i u globalnim razmjerima to tada bio fenomen", ispričao je za Index PR stručnjak Krešimir Macan dodajući kako bi u SAD-u postali milijunaši da su takvo nešto napravili.

Brojni video klipovi su nastali radom anonimnih autora koji su molili BijesaPrvog da ih upravo on objavi i tako im osigura tajnost identiteta. Macan nam je otkrio kako još uvijek jedini ima pristup Facebook i Youtube accountu BijesaPrvog.
















Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.