Evo zašto Vlada nije skresala novac Crkvi
Piše: Index.hr | Objavljeno 14.2.2012 u 14:27.
ZDNews.hr

Foto: Index.hr


HRVATSKA Vlada je na svojem Twitter profilu objasnila zašto Crkva u Hrvata, u kriznom i recesijskom proračunu za 2012., dobiva isto novca kao i prošle godine.

> Mračna strana proračuna: Svima se reže, samo će Crkva dobiti više milijuna

"Ugovori s Vatikanom nisu svetinja, no međunarodni ugovori jesu", napisali su iz Vlade na svom profilu te dodatno objasnili kako pravna vrijednost međunarodnih ugovora nadilazi zakone svake države, pa tako i ugovor sa Svetom Stolicom. "Obveze moramo poštivati", zaključili su iz Vlade.

Dok su se drugi ministri borili kod Slavka Linića da im ostavi još koju kunu više, Kaptol nije imao tih briga zato što temeljem Međunarodnog sporazuma sa Svetom Stolicom svake godine iz državne blagajne moraju dobiti 245 milijuna kuna.

Lijeva koalicija Crkvi povećala naknadu za oduzetu imovinu

No, to nije sav novac koji će ove godine "utržiti" Crkva iz proračuna, jer im je "lijeva koalicija" povećala i naknadu za oduzetu imovinu. Dok su prošle godine dobili 5,5 milijuna kuna, ove godine se u tu svrhu predviđa iznos od 7,7 milijuna kuna.

Čini se kako je u Hrvatskoj svaki zakon moguće promijeniti, ali ne i ugovor sa Svetom Stolicom pa ćemo Katoličkoj crkvi u 2013. godini zbog njega isplatiti 250 milijuna kuna, 5 milijuna više nego ove godine.

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.