‘Adria’ vodeći zdravstveni centar u regiji
Piše: Slobodna Dalmacija | Objavljeno 14.2.2012 u 13:43.
ZDNews.hr

Slobodna Dalmacija


Na nedavnom sastanku održanom u Županiji, “Adria K-Centar” za rehabilitaciju i regeneracijsku medicinu, koji će djelovati u sklopu hotela “Adria”, u Biogradu na Moru, dobio je zeleno svjetlo od županijske vlasti s obzirom da se svojim programom uklapa u Strategiju razvoja zdravstvenog turizma na ovom području, kaže Marko Mijić, direktora hotela.

Produljenje sezone

Na taj se način širom otvaraju vrata hotelu “Adria” ne samo za razvoj zdravstvenog turizma na zadarsko-biogradskom području, nego i u mogućnostima angažiranja vrhunskih stručnjaka iz rehabilitacijske medicine i korištenjem kompletne medicinske infrastrukture zadarske i biogradske bolnice.

- Uvođenjem zdravstvenih sadržaja u cjelokupnu ponudu hotela Adria, znatno se produžuje sezona jer će “Adria” u ljetnom razdoblju i dalje ostati odmarališno-obiteljski hotel s all inclusive ponudom, dok će u predsezoni i posezoni pružati različite usluge medicinske rehabilitacije gostima iz najrazvijenijih zemalja Europe, kazao je Mijić.

S tim je ciljem hotel “Adriju”, posredstvom glavnog ureda HTZ-a u Amsterdamu, posjetila Elena G. Ganga, vlasnica najpoznatije nizozemske agencije “Fontana”, specijalizirane za zdravstveno-medicinski turizam, koja će u svom katalogu “Kuren, Spa Wellness-reizen”, uz poznate europske zdravstvene destinacije, uvrstiti i hotel “Adriju”.

Komparativne prednosti

Koristeći njezina iskustva iz bugarskih, njemačkih, marokanskih, nizozemskih, portugalskih, slovenskih i čeških zdravstveno-turističkih centara, hotel “Adria” bi, ističe Mijić, trebao postati jedan od vodećih medicinsko-zdravstvenih centara u ovom dijelu Europe s obzirom na niz komparativnih prednosti koje posjeduje u odnosu na ostale destinacije, od turističke tradicije, kvalitetnog medicinskog kadra, do povoljne klime, komunikacijskih pravaca, turističke infrastrukture i turističke kulture, što je, uz zdravstvene potrebe, jedan od osnovnih motiva dolaska stranih gostiju u određenu destinaciju.

“K-poliklinika” primjenjivat će u hotelu “Adria”, među ostalim, program “K-rejuvenation i anti aging” – pomlađivanje kombinacijom tehnologije nuklearne magnetske rezonancije MBST s “tae do” tjelovježbom i biljnim pripravcima iz korejske tradicionalne medicine, zatim program rehabilitacije nakon ortopedskih zahvata, izokinetsku dijagnostiku i rehabilitaciju, “whole body vibration” (WBV) - sustav trodimenzionalnih vibracijskih sila u prostoru, i druge programe temeljene na terapijskoj magnetskoj rezonanciji korištenoj u svrhu liječenja.

Ta se tehnologija temelji na istim principima kao i dobro poznata dijagnostička magnetska rezonancija (NMR ili MRI).

Podijeli s prijateljima
KOMENTARI
Komentari na portalu se objavljuju u realnom vremenu i ZDNews.hr se ne može smatrati odgovornim za izrečeno, napisano ili objavljeno. Prilikom objave komentara, zabranjeno je svako vrijeđanje, psovanje i(li) klevetanje bilo koje vrste. Komentari s takvim sadržajem bit će izbrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim službama.
mojtv.hr - kompletan tv program
Copyright © ZDNews.hr. Sva prava pridržana.